Spring is in the air!

(nederlands onderaan)

A few weeks back I bought The Sweetheart Dress by patterns for pirates and a beautiful fabric by Stenzo Textiles. When I taped together the pattern I got a tad nervous, not one dart, no princess seams, no nothing. I was well scared I’d end up with a t-shirt like dress without any shape or form. I always got told that one needs darts in dresses for a good fit, wel….WRONG. This dress has a very nice fit without!

img_20170331_025740.jpg

The pattern tries to make things as easy as possible, neck binding with FOE, sleeve binding with FOE. It also suggested you can leave the skirt unhemmed, but I can not handle that. That would bug me till eternity, so I hemmed it with my coverstitch. I’m wearing a Plus 1XL and it’s definitely roomy enough, I’d probably try to size down next time.

img_20170331_134322.jpg

I decided to make up a legging especially for the dress too. Waistband same fabric as the dress, Same white fabric for the legs and added a nice lace trim, just because I can!

img_20170401_123918.jpg

 

Pattern: Sweetheart Dress by Patterns for Pirates
Fabric: Stenzo Textiles

*************************************************************************************

Een paar weken geleden kocht ik de Sweetheart Dress door patterns for pirates en een prachtig stofje van Stenzo Textiles. Wanneer ik het patroon aan elkaar aan het plakken was, werd ik een beetje nerveus, geen figuurnaden, geen prinsesnaden, noppes. Ik was bang dat ik ging eindigen met een t-shirt als jurk zonder vorm. Er is mij altijd verteld dat deze nodig zijn voor een goeie pasvorm….FOUT. Deze jurk heeft een goeie pasvorm zonder!

Het patroon probeert alles zo makkelijk mogelijk te maken. Neklijn wordt afgewerkt met elastische biais, de mouwen ook. Het gaf ook de tip dat je de rok zonder zoom kan laten, maar dat kan ik niet aan. Dat zou me eeuwig storen, dus toch maar gezoomd met mijn coverlock. Ik draag een Plus 1XL en er is zeker ruimte genoeg, Ik probeer misschien nog wel is een maatje kleiner.

Ik vond dat deze jurk een eigen legging mocht hebben. De print voor de tailleband, de pijpen in het wit en een kanten randje onderaan omdat het kan!

Patroon: Sweetheart Dress door Patterns for Pirates
Stof: Stenzo Textiles

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s