Cool runnings…

(nederlands onderaan)

So the dog and me need to go running. Me because I could do with a bit more stamina. The dog has to because well I don’t wanna run alone! :D. Normally one would start off with buying a running outfit. I get to start with making one. The ideal time to test the new updated FREE 😀 peg legs from Patterns for pirates and their new add ons. I made them with the new contoured waistband and a gusset. They are insanely comfy and don’t fall down! (which is always a plus!). If you don’t have this pattern yet, grab it, it’s awesome and did I mention: FREE! 😀

IMG_20170501_135120

For the running top I chose the Cross my heart Cami from Patterns for Pirates. Doing all those bands with my fairly new cover was a challenge I won’t lie! But I learned a whole lot about my new machine. After a few hours of fiddling with bands, this was the result and I’m happy with it. I def. need to make more and practice! I also need to size up a tad I think, cause I find it just a bit too fitting around the bust. I graded between 2XL and plus 1X, next time I’ll just go full plus 1x. And now the only thing missing…a sportsbra….to be continued!

Pattern: Peg Legs by Patterns for pirates (free!)
Pattern: Peg leg add-ons by patterns for pirates (free!)
Pattern: Cross my heart cami by Patterns for pirates

*************************************************************************************

De hond en ik moeten gaan lopen. Ik omdat ik wat meer conditie kan gebruiken. De hond, tja die moet omdat ik niet alleen wil gaan! 😀 De meeste mensen beginnen met loopkledij te kopen. Ik begin natuurlijk met loopkledij te maken. Het ideale moment om de nieuwe geupdate GRATIS:D peg legs vanPatterns for pirates en de nieuwe add-ons te testen. Ik maakte de nieuwe “contoured” tailleband en een inzet ter hoogte van het kruis (hebben we daar een nederlands woord voor??? :D). Ze zijn belachelijk comfy en ze vallen niet af! (altijd een plus!). Als je dit patroon nog niet hebt, download het snel, het is geweldig en zei ik al: GRATIS! 😀

IMG_20170501_135209

Als loop top koos ik de Cross my heart Cami van Patterns for Pirates. Al die biezen met mijn relatief nieuwe cover was een uitdaging, serieus! Maar ik heb heel wat geleerd van en over mijn nieuwste machine. Na een paar uur gepruts met biezen was dit dan het resultaat en ik ben er zeker blij mee. Ik zal er echter nog wat moeten maken om te oefenen op die bandjes! Ik ga volgende keer ook een maatje groter maken, het is net wat krap op de buste. Ik heb bovenaan maat 2XL gebruikt en naar de taille en de heupen toe plu 1x,  de volgende wordt volledig plus 1X. En dan missen we nu nog alleen een sportbeha….wordt vervolgd!

Patroon: Peg Legs door Patterns for pirates (gratis!)
Patroon: Peg leg add-ons door patterns for pirates (gratis!)
Patroon: Cross my heart cami door Patterns for pirates

2 thoughts on “Cool runnings…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s