Amelia!

(nederlands onderaan)

IMG_0353

I had the pleasure of testing the new Bella Sunshine Designs pattern: “Amelia”. It’s a very fun, summer dress in 3 different lengths. And the most awesome thing ever, it has a “normal” patternpiece for the bodice and one where a FBA is included!

I made the 14 FB and it fits like it’s made for me! Grading for a bigger waist or hip is easy too, just pick the skirt size that goes with your hip measurement and attach to the bodice. I made a size 18 skirt, together with that 14FB bodice it’s perfect! The bodice is fully lined so it feels a bit more “sturdy”, the big plus on a lining….no annoying facings and or bands :p.

IMG_0382IMG_0387

It definitely isn’t a beginner beginner pattern, it takes a bit of work, but it’s so worth it imo! I’ve worn the unicorn one for a day now and I had no unfortunate accidents, I can bend and still be decent! 😀 I find it a very very flattering dress for all body types. It’ll def. be a go to pattern for me this summer.

Pattern sizes are 0 to 30! And there is also a girl’s version 6m tot 12y. So you can make a mummy and me! 🙂

Pattern Ladies: Amelia Ladies *
patern Girls: Amelia Girls *
Fbgroup Bella Sunshine Designs: Fbgroup

(*Aff. link, cause I wanne buy more fabric and test more patterns for you guys. I will never, ever endorse something I don’t like! 😉 )

*************************************************************************************

Ik mocht het nieuwe Bella Sunshine Designs patroon: “Amelia”, testen. Het is een super toffe zomerjurk in 3 lengtes. En het meest geweldige ooit, het heeft een “normaal” patroondeel voor de buste en een patroon deel speciaal voor een grotere buste, geen gedoe met dat zelf aan te passen!

Ik maakte maat 14 FB (Grotere buste) en het lijkt wel gemaakt voor mij! Komt je heupmaat niet overeen? Geen probleem, ook daar kan je super makkelijk aanpassen. Je neemt gewoon van rok de maat die bij je heupmaat past en zet dat aan het bovenlijfje. Ik maakte een 18 rok en samen met dat 14FB bovenlijfje past alles perfect! Het bovenlijfje is volledig gevoerd dus het voelt stevig aan, het grote voordeel ook aan voering, je hoeft niet te zitten prullen met beleg of biais :D.

IMG_0310

Het is zeker geen beginner beginner patroon, er kruipt best wat werk in, maar het is het dubbel en dik waard! De versie met de eenhoorns heb ik nu een dag aan en er zijn geen onfortuinlijke incidenten geweest, ik kan bukken en toch netjes aangekleed blijven! 😀 . Het is naar mijn mening een erg flatterende jurk voor alle lichaamstypes. Het wordt zeker mijn go to item van deze zomer.

Maten zijn 0 tot 30! Ene r is ook een meisjesversie van 6m tot 12j. Dus je kan een mama en ik versie maken! 🙂

Patroon Dames: Amelia Dames *
patroon meisjes: Amelia Meisjes *
Fbgroep Bella Sunshine Designs: Fbgroep

(*Aff. link, want ik wil graag nog vaak kunnen testen ,  ik zal nooit nooit iets steunen waar ik niet achter sta! 😉 )

4 thoughts on “Amelia!

  1. Pingback: Carefree Dress | Diskordia's Curvy Sewing

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s