Carefree Dress

 

IMG_0484

 

(nederlands onderaan)

Halla Patterns has been giving away a whole whole lot of free patterns the past couple of weeks with their treasure hunt and on their fbgroup. I decided to give them some support and actually buy one of their patterns! I picked the Carefree Dress. It has some similarities to the Amelia by Bella Sunshine Designs, but it’s still very different. I made the lined option with pockets! (I know! right! Pockets!) I actually bought this fabric with this dress in mind, which I rarely do and it turned out exactly like it was in my head!

IMG_0493

I made a size 20 and it fits perfect, I had to make zero alterations. I did have some trouble with what to actually cut out cause I didn’t properly read the instructions :p . Be sure to check what you need to cut at the first page of the version you are making, don’t be silly like Diskordia :p. There are a lot more options in this pattern, which I’ll def. use in the future! 🙂 Oh and for the mums with babies, there is a maternity option!

Pattern: Carefree Dress

*************************************************************************************
Halla Patterns heeft de laatste weken heel wat gratis patronen gegeven via hun schattenjacht en fbgroep. Ik wilde ze graag steunen en heb dus een betalend patroon gekocht! Ik koos de Carefree Dress. Het heeft wat gelijkenissen met de Amelia van Bella Sunshine Designs, maar het is toch nog erg verschillend. Ik maakte de gevoerde versie met zakken! (Ja! Zakken!) Deze stof kocht ik met exact dit patroon in gedachten, wat ik zelden doe en het is geworden hoe ik het in mijn hoofd had!

IMG_0490

Ikmaakte maat 20 en heb niet moeten aanpassen, het past perfect. Ik had wat problemen met wat ik moest uitknippen, omdat ik als een oen de instructies niet goed gelezen had :p.  Let op dat je op de eerste pagina van de versie dat je gaat maken goed nakijkt wat je moet knippen, doe geen gekke dingen zoals Diskordia :p. Er zijn nog heel wat versies in dit patroon, die ik in de toekomst ook nog zal maken! 🙂 Oh en voor de mama’s met een baby is er een optie om makkelijk borstvoeding te geven!

Patroon: Carefree Dress

3 thoughts on “Carefree Dress

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s