Portlander Pants (Shorts)

Portlander Pants New Horizon Designs

(nederlands onderaan)

Here in Belgium we are suffering through a heat wave. I own 0 shorts and I decided I needed a pair. I went through my enormous stack of patterns, only to conclude I have no pattern for knits. I log into facebook a bit after and just then new Horizon designs released their improved Portlander Pants, including a cut line for shorts. A sign from the universe that I needed to buy this pattern!

It goes up to 3XL, which I made, for shorts it’s the perfect size, rather lose and comfy. For the long version I intend to size down tho. I love the huge waistband, you can wear it folded down too, but I like it unfolded. keeps in the tummy a bit.

Portlander Pants New Horizon Designs

I put on the pockets using the coverstitch, hemmed the pocket with the coverstitch and then decided I might as well just surge the hemline instead of hemming it, I like all the stitches showing on it now.  It was a quick and easy sew, I had my shorts on in less than an hour.

Pattern: Portlander Pants by New Horizon Designs (aff.)

*************************************************************************************

Portlander Pants New Horizon Designs

Het is warm, heel warm, hoef ik jullie niet te vertellen. Ik bezit geen enkele short en daar moest verandering in komen. Nadat ik heel mijn gigantische stapel patronen heb doorgespit, kwam ik tot de conclusie dat ik er geen heb voor tricot. Een beetje later log ik in op facebook en zag dat New Horizon Designs hun verbeterde Portlander Pants patroon had uitgebracht, inclusief kniplijn voor een short! Een teken van de kosmos dat ik deze moest kopen!

Het loopt tot 3XL, welke ik maakte, voor een short is het perfect, eerder los en comfortabel! Als ik de lange versie maak, ga ik wel een maatje naar beneden. Ik hou van de brede tailleband, je kan hem omgeplooid dragen, maar ik vind het wel aangenaam niet gevouwen. Houdt de buik wat netjes ;).

Portlander Pants New Horizon Designs
De zakken zijn erop gezet met de coverlock, de zakken gezoomd met de cover en dan heb ik beslist om niet te zomen onderaan maar de rand gewoon te locken, al die stiksels vind ik wel leuk.  Het vliegt in elkaar, op minder dan een uur tijd, had ik een short aan.

Patroon: Portlander Pants door New Horizon Designs (aff.)

 

 

 

One thought on “Portlander Pants (Shorts)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s