I’m a cowgirl!

Riviera Ruffle Rebecca Page

(nederlands onderaan.)

Last month I got an email that I was chosen to be Brand Ambassador for Rebecca Page . My first task was making this shirt, I was really nervous, cause somehow I’ve always avoided proper shirts (for those that have seen honey boo boo….this shirt really is a professional shirt, that’s how I call it now 😀 😀 ) . I tried one 5 years ago when I was sewing a month, which ended in misery, torn button holes, too small, crooked. Since then I’ve always kinde avoided them… 5 years long! But I figured it now was time to put my big girl pants on and go for it.

Thanks to Rebecca’s awesome and really really elaborate instructions, this was a breeze. Quite a few steps, but all easy enough. I didn’t always understand why I was doing something, but I didn’t over think it and did what the instructions said and tada all those steps turned into a shirt! You all probably know what I mean. There’s this moment where cut fabric stops being cut fabric and starts being a piece of clothing. When it’s something a tad more complicated this can give you the best feeling in the world init. 😀

I used an african java print and I so love it! If you never used it before you should look out for some. The colors are gorgeous, bright and fun! If there are stickers on there, don’t be like Diskordia and start pulling em off immediately like an insane person, this makes a huge mess. Iron over them with a piece of paper kitchen towel over it so the heat can make the sticker loosen. That is also the way to remove any sticky stuff left from the stickers once they are off.

Riviera Ruffle Rebecca Page
I made a size 3XL, no alterations and went for the ruffle, you can also make the shirt without. There is also a small sleeve if you wish. It fits great and feels a whole lot better then shirts from the store which are always way too big at my shoulders or way too small in the boob area for me, or not even close in the tummy area! The pattern comes in XXS to 5XL and in girl’s sizes newborn to 12 years and you can even get it in dollsize! If you wish to make it for both you and your daughter, you can get a bundle which will be more economical than buying both separately.

I made a rather quirky, cowboy version, but if you make it in a solid it would turn a lot more professional (haha yes pun intended you honey boo boo fans). I still have the idea in my head to make it in black sateen. I think that would be gorgeous too! Or just plain white! Since this is the only shirt in my wardrobe at the moment,  I’ll make up more for sure!

Pattern Ladies: Riviera Ruffle Ladies
Pattern Girls: Riviera Ruffle Girls
Pattern Dolls: Riviera Ruffle Dolls
Pattern Bundle: Riviera Ruffle Bundle

Fabric: Jansenholland

On sale till 2/8/17

Follow me on Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Follow me on instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Follow my blog and get an email every time I post by entering your email at the bottom right corner.

*************************************************************************************
Riviera Ruffle Rebecca Page

Vorige maand kreeg ik een email dat ik was gekozen als Brand Ambassador voor Rebecca Page . Mijn eerste taak was dit hemd maken, ik was erg nerveus, want ik was hemden al heel lang uit de weg gegaan. Ik had er 1 geprobeerd 5 jaar terug en dat was geëindigd in ellende, kapotte knoopsgaten, te klein en scheef. Sinds toen heb ik ze 5 jaar lang gemeden! Nu werd het echter is tijd om een grote meid te zijn en ervoor te gaan.

Dankzij Rebecca haar geweldige en heel heel uitgebreide uitleg, was het stressvrij. Best veel stappen, maar allemaal simpel genoeg. Ik was niet altijd mee waarom ik nu iets moest doen, ik heb er dan gewoon niet verder over nagedacht, gewoon gedaan wat er stond en tada ineens had ik een hemd! Je weet vast allemaal wat ik bedoel, er is een punt waarop stukken geknipte stof niet langer gewoon stof zijn, maar een kledingstuk en als dat dan wat ingewikkelder is , ben je helemaal trots! 😀

De stof is een  java print, als je dat nog niet hebt gebruikt, moet je dat echt is doen. De kleuren zo zo intens en mooi ! Als er stickers op zitten, doe dan niet zoals Diskordia, begin daar niet direct aan te trekken als een halve gare, dan creëer je een boeltje. Je kan er best wat keukenrol op leggen en dan over strijken zodat de lijm loslaat, dan haal je ze er zo af. Als er dan nog lijmresten op zitten, weer keukenpapier erop en weer strijken.

Riviera Ruffle Rebecca Page

Ik maakte maat 3XL, geen aanpassingen en ik koos voor de “ruffle”, je kan het ook zonder maken. Er is ook nog een klein mouwtje als je wil. Het past perfect en voelt een pak beter dan hemden uit de winkel, die zijn ofwel te breed op mijn schouders of te klein op de buste of nog niet bijna oke op mijn buik! Het patroon gaat van XXS tot 5XL en voor meisjes van pasgeboren tot 12j. en er is zelfs een versie voor haar pop! Als je het graag maakt voor je dochter en jezelf kan je het in een bundel kopen en is het wat economischer dan beide apart.

Ik maakte een beetje een gekke cowboyversie, maar als je nu een effen stofje gebruikt is het direct heel stijlvol. Ik heb nog altijd het idee in mijn hoofd om het in zwart satijn te maken. volgens mij wordt dat ook heel mooi! Of zelfs gewoon effen wit! Aangezien dit het enige hemd in mijn garderobe is, zullen er vast nog een paar volgen!

Patroon Dames: Riviera Ruffle Dames
Pattern Meisjes: Riviera Ruffle Meisjes
Pattern Poppen: Riviera Ruffle Poppen
Pattern Bundel: Riviera Ruffle Bundel

Stof: Jansenholland

In sale tot 2/8/17

Volg mij op Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Volg mij op instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Volg mijn blog door rechts onderaan je emailadres in te vullen en je krijgt een mailtje elke keer ik post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s