The Sundown Tank

Sundown Tank Striped Swallow Designs
(nederlands onderaan)

I’ve been running for a few weeks now, I figure I got to be able to run 5 miles to outrun zombies if they rise up to eat us. One never knows!! Anyways, I don’t like sleeves for running, so I’m always on the look out for cute fun tank tops I can use to run. The newly released Sundown Tank by Striped Swallow Designs ticks all the boxes. It’s cute, a tad different and it’s a great top for running, but also for any other occasion really.

It comes in 3 views, a closed back, a high twisted back and a low twisted back. I made the first 2. It comes in sizes XXS- XXXL. I made a straight up 2Xl. I love the knotted back and I think the front gives it a completly diffrent look from any other tank top out there, and hey you get to show off your cute bralettes and/or sportsbra’s. 😀

 

It’s a rather easy sew, you just got to keep your head in the game when doing the twists haha. I made them in both rayon/lycra and cotton/lycra. it def. sits a bit prettier in CL, but I love how flowy it gets in rayon. I’ve made 4 in total and i have worn em all by now haha. I love special hems and special backs, so this is ideal. It has a curved hem, which I prefer by far to a straight hem. I hate how straight hems seem to cut you in half optically.

Sundown Tank Striped Swallow Designs
It doesn’t take a lot of fabric so it’s ideal for the “too short for a dress or a sleeved shirt” stack. 😀  The first pic is even made from a panel :). (My personal favourite!). I’ll def. make a few more in athletic knit for running, I’ll run till sundown I’m sure! 😀

Pattern: Sundown tank for women (aff.) (in sale tot 8/8/17)

Er is ook een versie voor meisjes!
Patroon: Sundown tank voor meisjes  (aff.) (in sale tot8/8/17)

Follow me on Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Follow me on instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Follow my blog and get an email every time I post by entering your email at the bottom right corner.

*************************************************************************************
Sundown Tank Striped Swallow Designs
Sinds een paar weken ben ik aan het lopen, een mens moet immers toch een km of 5 kunnen lopen om zombies te ontwijken als het zo ver is en ze er staan om ons op te eten. Je weet maar nooit!! In ieder geval, ik loop liever in een top zonder mouwen, dus ik ben altijd op zoek naar leuke, schattige tank tops. Het nieuwe patroon, de Sundown tank door Striped Swallow Designs scoort op alle punten.Het is mooi, een beetje anders en ideaal om te lopen of voor wat dan ook eigenlijk.

Er zijn 3 versies, een gesloten rug, een hoog geknoopte rug en een laag geknoopte rug. Ik maakte de eerste 2. Het patroon loopt van XXS to XXXL. Ik maakte een 2XL, zonder aanpassingen. De geknoopte rug is uniek en de voorkant is ook iets anders dan andere tank tops en het is een reden om een leuke sportbeha of bralette aan te doen 😀

 


Het is zeker een beginnerspatroontje, je moet gewoon goed opletten wanneer je de rug torst haha. Ik heb er gemaakt in katoen tricot en viscose tricot, het staat net iets mooier in katoen, maar in viscose is het dan weer wat luchtiger en vloeiender. Ik heb er 4 gemaakt en ‘k heb ze al allemaal gedragen haha.Speciale ruggen en speciale zomen zijn echt mijn ding, dus dit is ideaal. Het heeft een gebogen zoom en dat prefereer ik boven een rechte die toch al gauw de indruk wekt dat hij je in 2 hakt.

Sundown Tank Striped Swallows Designs
Je hebt niet zoveel stof nodig, dus ‘t is ideaal voor die stoffen in je voorraad die zo net te kort zijn voor een t-shirt met mouwen of voor een jurk. 😀  De tank op de foto hier vlak boven heeft als voorkant een paneeltje. (Mijn persoonlijke favoriet!). Ik ga er zeker nog maken in een sportstofje om in te gaan lopen en dan loop ik tot zonsondergang! 😀

Patroon: Sundown tank voor vrouwen (aff.) (on sale till 8/8/17)

There is also a girl’s version!
Pattern: Sundown tank voor meisjes  (aff.) (on sale till 8/8/17)

Volg mij op Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Volg mij op instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Volg mijn blog door rechts onderaan je emailadres in te vullen en je krijgt een mailtje elke keer ik post.

One thought on “The Sundown Tank

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s