The Arabella Skirt

Arabella Skirt Rebecca Page

(nederlands onderaan)

The Arabella Skirt by Rebecca Page has just been released. It comes in maxi length, above knee-length, knee-length and midi. For both girls ( 0 months – 12 years) and ladies (xxs- 5xl), also the dolls get a version. 🙂  You can make it in a woven or a knit. And you can add a sash, like I did. It’s a rather full skirt, which I know scares some ladies out there, but fear not, I have used my body again to show you guys what it looks like on a curvy woman. 🙂 I made a 3XL.

When I saw the line drawing, I immediately had this fabric in mind. It’s again an african java print, with such bright pretty colors! I was very scared the yellow would look horrid on me, but I think it’s actually well pretty! My fabric is kinda stiff and makes the skirt poof out a bit, but I don’t mind that at all. It gives it some body.

Arabella Skirt Rebecca Page

Oh and before I forget…it has POCKETS!! Very important! 😀 Anyways, sewing it was easy enough, it’s basically a lot of gathering and you are done. I chose the tall waistband, cause I feel that’s more comfy. If you prefer you can use the ‘normal’ one. It is actually one of the most comfy waistbands I own, because it doesn’t have just 1 big elastic in the back, but 2 that are half the width. It makes it way less stiff than when you’d just use one big one.

Arabella Skirt Rebecca Page

I took off 1 inch of the length of the skirt, cause I’m just a tad shorter than what it’s designed for. I love how this is an ideal pattern to use a borderprint too! The patternpieces are square so you can go full-out with all the pretty borderprints you have been hoarding.  The mummy and me options are plenty again! The knee-length version would be great as a back to school skirt. I’ll definitely make another one this fall in a more appropriate color scheme for the fall, cause I love wearing it and I need one to get me through the grey months in Belgium.

On sale now till 17/08/17
Pattern Ladies: Arabella Skirt Ladies (aff.)
Pattern Girls: Arabella Skirt Girls (aff.)
Pattern Dolls: Arabella Skirt Dolls (aff.)
Pattern Bundle: Arabella Skirt Bundle (aff.)

Follow me on Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/

Follow me on instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing

Follow my blog and get an email every time I post by entering your email at the bottom right corner.

*************************************************************************************

Arabella Skirt Rebecca page

De Arabella Skirt door Rebecca Page is juist uitgekomen. Je hebt een maxi versie, een versie net boven de knie, knielengte en midi. Voor zowel meisjes ( 0 maanden – 12 jaar) en vrouwen (xxs- 5xl), ook aan poppen is gedacht. 🙂 Je kan hem maken in stretch en in geweven stoffen en je kan er een lint aan toevoegen zoals ik deed. Het is nogal een volle rok en ik weet dat sommige onder jullie dat een beetje eng vinden, geen paniek, ik heb mijn lichaam weer gebruikt om jullie te laten zien hoe het eruit ziet op een rondere vrouw. 🙂 Ik maakte een 3XL.

Wanneer ik de tekening zag van deze rok, had ik direct deze stof in gedachte. Het is weer een afrikaanse java print, met prachtige heldere kleuren! Ik was wat bang dat geel me totaal niet zou staan, maar ik vind het echt mooi geworden. Mijn stof was redelijk stijf en daardoor is de rok nog wat voller, maar dat vind ik eigenlijk wel leuk. Het geeft het wat “body”.

Arabella Skirt Rebecca page

Oh en voor ik het vergeet….het heeft zakken!! Erg belangrijk! 😀 In ieder geval, het is een makkelijk patroon, het meeste werk is op zich het rimpelen . I koos de brede tailleband, want dat vind ik comfortabeler. Je kan ook een smallere gebruiken als je dat beter vind. Het is 1 van de meest comfy taillebanden die ik bezit, want het heeft niet 1 brede elastiek, maar 2 smallere achteraan boven elkaar, wat echt een verschil maakt. Het is zo veel minder stijf dan wanneer je 1 grote zou gebruiken.

Arabella Skirt Rebecca Page

I haalde een dikke 2 cm van de lengte , omdat ik net iets kleiner ben dan waarvoor het ontworpen is. Het is ook ideaal om je paneelstoffen te gebruiken! De patroondelen zijn rechthoekig dus je kan voluit gaan met alle leuke borderprintjes die je in de voorraad hebt.  De mama en ik opties zijn weer eindeloos! De kortere lengte lijkt me ideaal voor een terug naar school rok. Ik maak er zeker nog 1 in wat donkerdere kleuren voor de herfst, want ik draag hem zo graag dat ik er eentje nodig heb ook voor de grijze maanden hier in ons landje.

In sale nu tot 17/08/17
Patroonn Dames: Arabella Skirt Dames (aff.)
Patroon Meisjes: Arabella Skirt Meisjes (aff.)
Patroon Poppen: Arabella Skirt Poppen (aff.)
Patroonn Bundel: Arabella Skirt Bundel (aff.)
Volg mij op Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/

Volg mij op instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing

Volg mijn blog door rechts onderaan je emailadres in te vullen en je krijgt een mailtje elke keer ik post.

One thought on “The Arabella Skirt

  1. Pingback: Rebecca Page Arabella Skirt | Big Fly Notions

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s