The Boheme Sky

 

 

(nederlands onderaan)

So fall is knocking at the door here in Belgium and since my fall wardrobe is non-existent I need to get sewing. I started of with The Boheme Sky by Striped Swallow Designs . I choose this cause I like the handkerchief hem a lot. I made an XXL, no alterations and the fit is lovely. Sizing runs from XS to XXXL. The floral one is SBP, which gives such a nice drape. The dress version is a mysteryknit you should not buy, so so horrid to sew with and even wearing a pursestrap around your shoulder damages the fabric, which sucks cause I really really like it! I’ll have to handle it with a lot of care!

Boheme Sky Striped Swallow Designs
The pattern is beginner friendly, nothing too difficult and the bodice is lined, which I always prefer.  The tunic (and midi) length has a bit of a different hem to the dress version. I love how it’s playful on the tunic, yet rather discrete on the dress length. You can choose from different sleeve lengths, so it can also be a summer item next summer. I had a lot of fun making this and I’ll have a lot of fun wearing it over the next few months 😀

Pattern: Boheme Sky by Striped Swallow Designs (aff.)

Follow me on Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Follow me on instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Follow my blog and get an email every time I post by entering your email at the bottom right corner.

*************************************************************************************

 

 


Herfst staat aan de deur te kloppen en mijn herfstgarderobe is onbestaande, dus tijd om te naaien! Ik begon met de Boheme Sky door Striped Swallow Designs . Ik koos dit omdat ikd e zoom erg leuk vind. I maakte een XXL, geen aanpassingen en de pasvorm is prima. Maten lopen van XS to XXXL. De gebloemde versie is enkelg eborsteld polyester en dat valt zo mooi. De jurk is een “mystery”tricot, die je absoluut niet moet kopen, zo’n drama om mee te naaien en zelfs de schouderband van je handtas beschadigd de stof al, erg erg jammer, want ik vind em wel zo leuk! Ik zal er heel voorzichtig mee moeten zijn!

Boheme Sky Striped Swallow Designs
Het is een prima beginnerspatroontje, niks te moeilijk en het lijfje is gevoerd, wat ik altijd een plus vind.  De tuniek versie (en midi ook) heeft een iets andere zoom dan de jurk lengte. De tuniek versie is eerder speels, terwijl de jurk lengte net iets discreter is. Je hebt keuze tussen verschillende mouwlengtes, dus het kan volgende zomer ook nog een zomeritem zijn. Ik vond het leuk naaien en ik hoop dat het ook leuk dragen wordt de komende maanden 😀

Patroon: Boheme Sky door Striped Swallow Designs (aff.)

Volg mij op Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Volg mij op instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Volg mijn blog door rechts onderaan je emailadres in te vullen en je krijgt een mailtje elke keer ik post.

2 thoughts on “The Boheme Sky

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s