The Pippa Pants (updated)

Pippa Pants Rebecca Page(nederlands onderaan)
You know how I’m on a quest for pants that are pretty yet comfy! The Pippa pants  by Rebecca Page tick all the boxes! Comfy, cute and a huge waistband! Me loves huge waistbands, fear not if you do not, there’s other waistband options! You can also choose between a wide leg or a slimmer leg, I chose the slimmer leg. They come in sizes XXS to 5XL, I made a 3XL without alterations, except shortening since I suffer from short legs 😉 and the fit is great. I love these to lounge around the house, 100 pound labrador on my lap, a bowl of popcorn we can share and netflix! The life right!

Pippa Pants Rebecca Page
I love the drawstring detail on the fold over waistband. It’s fun and playful and functional! you can adjust just how wide you want the waistband to be! 🙂 I even made my own drawstring out of the same fabric, Rebecca explains it all! 🙂 I decided to make em full length, 3/4th is a possible option too. I used brushed cotton lycra. I think they would be awesome in double brushed poly too!

As always there’s also a version available for girls and dolls! 🙂

Update 04/29

Pippa Pants Rebecca page
I made a pair now in ponte knit. It’s nuts to see how they transform from a loungy pair of pants into a pair you can wear to work or just on any occasion. Yet they stay comfy as they ever were! I love this pair. And since I had the pattern taped and cut, It took me like 30 min. from cutting to finish! Quicker then washing ;). I still chose the fold over waistband with the string at the side, cause I love em en I’m a sucker for a high rise ;). I think they pair very well with The Dreamy Drape !

Pippa Pants Rebecca Page

 

Pattern Ladies: Pippa Ladies
Pattern girls: Pippa Girls
Pattern Dolls: Pippa Dolls
Pattern Bundle: Pippa Bundle

(on sale till 04/30 )

Follow me on Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Follow me on instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Follow my blog and get an email every time I post by entering your email at the bottom right corner.

(This post contains aff.links)
*************************************************************************************
Pippa Pants Rebecca Page
Ik ben al een tijd op een missie. Vind leuke broeken die comfy zijn en er leuk uitzien! De Pippa broek van Rebecca Page voldoet aan al deze voorwaarden! Comfy, leuk en een erg wijde tailleband! Ik ben gek op brede taillebanden, echter geen paniek, als je dat niet leuk vindt, er is nog een smalle ook.  Je kan ook uit 2 wijdtes kiezen voor de pijpen, ik koos de smalste.  De maten XXS tot 5XL zijn beschikbaar, ik maakte 3XL, zonder aanpassingen, behalve de lengte want ik heb korte benen 😉 en dat past perfect. Ik vind deze geweldig om wat rond te hangen in huis, 50 kg labrador op mijn schoot, een zak popcorn die we kunnen delen en netflix! Wat heeft een mens nog meer nodig! 🙂

An Staute IMG_3450 (Medium)

Ik vind het koordje aan de zijkanten ook een leuk detail. Het is leuk, speels en functioneel. Je kan ermee de breedte van je tailleband aanpassen tot hoe breed jij hem wil! 🙂 Ik maakte mijn eigen touwtjes uit dezelfde stof, Rebecca legt het allemaal uit 🙂 Ik maakte de lange versie, 3/4de is ook een optie. Ik gebruikte geborstelde katoen tricot.

Zoals gewoonlijk is het patroon ook beschikbaar voor meisjes en poppen :)!

Update 29/04

Pippa Pants Rebecca Page

Ik maakte er nu eentje uit punta. Echt zot hoeveel verschil je stof maakt. Ipv een loungy broek, krijg je dan een broek die je gewoon aan kan voor het werk of wat dan ook en toch blijft ze super comfy. Aangezien ik het patroon al geplakt en geknipt had, heeft het maar een 30 min. geduurd om deze te maken! Sneller dan wassen ;). Ik koos nog altijd voor de “fold over” tailleband met de koordjes, want ik vind die koordjes zo leuk en ik heb graag dat een broek hoog komt. Ze gaat ook perfect met De Dreamy Drape !

 

Patroon Dames: Pippa Dames
Patroon Meisjes: Pippa Meisjes
Patroon Poppen: Pippa Poppen
Patroon Bundel: Pippa Bundel

(In sale tot 29/04)

Volg mij op Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Volg mij op instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Volg mijn blog door rechts onderaan je emailadres in te vullen en je krijgt een mailtje elke keer ik post.

(deze post bevat aff.links)

3 thoughts on “The Pippa Pants (updated)

  1. Pingback: Dreamy Drape + Add On | Diskordia's Curvy Sewing

  2. Pingback: Cora Cocoon Cardigan | Diskordia's Curvy Sewing

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s