The Hideaway

Hideaway Striped Swallow Designs
(nederlands onderaan)

We were taking pictures for that version of The Hideaway by Striped Swallow Designs and my dog, Captain Jack, his patience ran out, so I took him with my in front of the camera and he enjoyed that way more, so I wanted to feature my little attention seeker too today haha.

Anyways, The Hideaway ! It’s a cute, playful sweater that features an off the shoulder look.  There’s 2 views, 1 with a more slim fit at the waist and a more relaxed fit at the chest and arms, and the version I made with a more relaxed fit at the waist but less fabric in the dolman bit. Sizing runs from XXS to 3XL (I did the 2xl) and their are 3 sleeve lengths, you can also choose yourself which shoulder you have exposed. I prefer the left, I don’t even know why LOL.

Hideaway Striped Swallow Designs
The floral one is french terry (I think) , the Burning buildings (?) one is a rayon spandex and the pink one is a total mystery knit. As you can see in rayon it’s a lot more slouchy, keep that in mind when choosing fabric, the stretchier, the more your shoulder will be exposed. Btw how awkward is that burning buildings fabric. I saw it in the store, about 2 yards left, in sale and I caught myself staring at it, so I ended up buying it. I’m still not really sure what’s actually on there, there’s trees, buildings and fires, but not sure what’s on fire and even more unsure why. Altho I guess one shouldn’t seek a meaning in a fabricprint lol.

Hideaway Striped Swallow Designs
That last one gave me some trouble. I just didn’t have enough fabric but I HAD to use this. In my head this would be perfect! So I cheated and didn’t cut the back on the fold. It’s barely visible there is a seam there now and heck my hair covers it completely anyway. I wore it all day yesterday and it’s def. my favourite out of the 3. To make the long sleeve you put a cuff on it and I cut that the other way around, the fabric had enough stretch both ways and I did it just cause I could! It was intended I swear! :p Maybe I should call this one The Boo Boo Shirt I love :D.

Pattern: The Hideaway (On Sale till 10/24/17)

Follow me on Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Follow me on instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Follow my blog and get an email every time I post by entering your email at the bottom right corner.

(This post contains aff.links)

*************************************************************************************
Hideaway Striped Swallow Designs
We waren foto’s aan het maken van die versie van De Hideaway door Striped Swallow Designs en onze hond, Captain Jack, verloor z’n geduld, dus heb ik hem er maar bij genomen voor de camera en dat vond hij een heel eind leuker, dus ik dacht dan mag de aandacht zoeker ook nog is mee op de blog haha.

In ieder geval, The Hideaway ! Het is een leuke, speelse sweater met een “van de schouder” look. Er zijn 2 versies, 1 die iets smaller is onderaan maar vollere “dolman” mouwen heeft…vleermuis mouwen geloof ik in het nederlands? En dan 1, die ik maakte, die losser is op de taille, maar minder stof gebruikt in het vleermuis stuk. Maten lopen van XXS tot 3XL (ik maakte 2XL) en er zijn 3 mouw lengtes, je kan ook zelf kiezen welke schouder je bloot wil. Ik prefereer links, geen idee waarom LOL.

Hideaway Striped Swallow Designs
Die met de bloemen is french terry (denk ik) , de brandende gebouwen (?) is viscose tricot en de roze is een mystery tricot. Zoals je kan zien, in de viscose versie zie je veel meer schouder, hoe meer de stof rekt, hoe meer van je schouder te zien is. Hou dat in je achterhoofd wanneer je stof kiest. Trouwens hoe vreemd is die stof met die gebouwen? Ik zag het in de winkel, een kleine 2 meter zat er nog op de rol en in de uitverkoophoek en ik betrapte mezelf erop dat ik maar bleef staren naar die stof. Dus ik heb hem maar gekocht. Ik weet nog altijd niet wat daar nu exact aan de knikker is. Er staan gebouwen op, bomen en vuur, maar wat nu effectief in brand staat en waarom? Nu ja men hoort misschien ook helemaal geen waarom te zoeken in een print lol.

Hideaway Striped Swallow Designs
De laatste was een beetje een missie. Ik had simpelweg niet genoeg stof, maar ik MOEST dit gebruiken. In mijn hoofd ging deze geweldig leuk zijn. Dus ik heb vals gespeeld en het achterpand niet op de stofvouw geknipt. Je ziet amper dat er een naad is achteraan en ach mijn haar hangt er toch over. Ik heb het gisteren de hele dag gedragen en het is mijn favoriet uit de 3. Om de lange mouwen te maken zet je een brede boord aan de mouwen en ik heb dat andersom geknipt, de stof had genoeg stretch naar beide kanten en ik dacht: ‘ik doe dit, gewoon omdat het kan”! ECHT WAAR het was geen fout hoor! Ik had dat in mijn hoofd! :p Misschien moet ik dit maar mijn Oeps Sweater Waar Ik Gek Op Ben noemen :D.

Patroon: De Hideaway (In Sale tot 24/10/17)

Volg mij op Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Volg mij op instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Volg mijn blog door rechts onderaan je emailadres in te vullen en je krijgt een mailtje elke keer ik post.

(deze post bevat aff.links)

One thought on “The Hideaway

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s