Kingston Add On

Kingston Add On Rebecca Page

(nederlands onderaan)

Rebecca Page did it again and released a gorgeous pattern. The Kingston Jacket was already out, but now there is also an add-on pack. Giving you the options of many different pockets, a hood and knit sleeves and even a ruffle at the back! Sizing runs from XXS to 5Xl for the ladies, there is also a kids version (both boys and girls!) and ofc. a doll version. I made a 2XL at the bust graded to a 3XL waist.

You have basically 2 options in how to put it together, with flat felled seams or not. I chose not to, due to time limitations, but I def. would next time! This is not a quick easy sew. However instructions are elaborate and very clear. It’s an awesome project and heck for the first time since 1996 I can actually close a jeans jacket!

Kingston Jacket Add On Rebecca Page

I had a whole lot of fun sewing this one, I decided on a hood, knit sleeves, side seam pockets and  inside pockets. Once I figured out that the back of my Denim was silver I just had to do something with that. The silver on the breast pockets and waistband bring it nicely together with the sleeves imo. i topstiched the entire thing with silver metal thread.  I can’t express how much i love this jacket! And how proud I am I made it!!

Kingston Add On Rebecca Page

If you buy this make sure to also buy the original Kingston Jacket Pattern (or the bundle!), you’ll need that and the Add On both. 🙂

Pattern Add On: Kingston Add On  Special launch price only $5.50
Pattern Bundle: Kingston Bundle Special launch price only $15

( Sale prices expire 11.59pm GMT Monday 20th November 2017)

Follow me on Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Follow me on instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Follow my blog and get an email every time I post by entering your email at the bottom right corner.

(this blogpost contains aff. links)
*************************************************************************************
Kingston Add On Rebecca Page
Rebecca Page heeft weer een prachtig patroontje klaar. The Kingston Jacket was er al, maar nu is er ook een add-on pack verkrijgbaar. Het geeft je de opties om een kap toe te voegen, vele verschillende zakken en tricot mouwen en zelfs een ruffle op de rug. Maten lopen van XXS tot 5XL voor de dames, er is ook een kinderversie (zowel voor jongens als meisjes) en uiteraard ook eentje voor poppen. Ik maakte een 2XL buste en gradeerde naar een 3XL taille.

Je kan het op 2 manieren in elkaar zetten, met vlakke naden (met dank aan Tante Ann voor het nederlandse woord! 😀 ) of niet. Ik koos er nu voor om het niet te doen, wegens tijdsgebrek. Maar ik zou het een volgende keer zeker doen. Het is geen makkelijk, snel klaar project. De instructies zijn echter heel duidelijk en uitgebreid. Het is een geweldig project en hey voor het eerst sinds 1996 krijg ik is een jeans jasje dicht!

Kingston Jacket Add On Rebecca Page
Ik heb echt lol gehad met dit te maken, ik koos voor de kap, tricot mouwen, zakken in de zijnaad en binnenzakken. Eens ik door had dat de achterkant van mijn jeans stof zo mooi zilver was, vond ik dat ik dat echt moest gebruiken, dus ik het de borstzakken en tailleband in het zilver gedaan en die brengen het geheel mooi samen met de mouwen al zeg ik het zelf haha. Ik heb alles doorgestikt met zilverdraad. Ik kan echt niet uitdrukken hoe leuk ik hem vind. En hoe trots ik ben op mezelf!

Kingston Jacket Add On Rebecca Page

Moest je dit patroontje willen, vergeet dan niet dat je zowel het eerste Kingston patroon nodig hebt als de Add On (of de bundel)

Patroon Add On: Kingston Add On  Speciale lanceringsprijs $5.50
patroon  Bundel: Kingston Bundel Speciale lanceringsprijs $15

( Sale prijzen eindigen op maandag 20/11/2017 om 11.59pm GMT )

Volg mij op Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Volg mij op instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Ik heb ook een fbgroepje voor alles omtrent pdfpatronen: Naaien met Pdfpatronen
Volg mijn blog door rechts onderaan je emailadres in te vullen en je krijgt een mailtje elke keer ik post.

(Deze blogpost bevat aff. links)

2 thoughts on “Kingston Add On

  1. Pingback: The Sundance Skirt | Diskordia's Curvy Sewing

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s