The Adrianne

The Adrianne Diby.club
(nederlands onderaan)

This is such a fun one! DIBY.club released their Adrianne, a very fun slouchy sweater with open sides. Last year in the dutch sewing groups there was a hype , the Aster. We all made it and all had quite a few fitting problems. The Adrianne imo is what Aster should have been! A quick, easy sew and a comfy sweater in return that actually fits! The size range is as usual with DIBY huge. ranging from size 00 to plus 36. For reference, I made a plus 18, graded to a 20 waist.

The Adrianne Diby.club

Fit is spot on and the manual includes loads of information on sizing and alterations ppl  commonly have to make. Imo when you buy a pattern of DIBY, you don’t just buy a pattern, you buy a sewing class! I’d say this one is definitely beginner friendly.

The Adrianne Diby.club

The open sides are very cute, you can add a button to it too, so it doesn’t fall open when you bend. There are 3 neck options, a cowl neck, scoop neck (which i did) and boat neck. You can also choose from 4 different sleeve lengths. I made mine in a french terry with a 90’s print! I completely adore it! 😀

Pattern:  The Adrianne

Follow me on Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Follow me on instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Follow my blog and get an email every time I post by entering your email at the bottom right corner.

(this blogpost contains aff. links)

*************************************************************************************
The Adrianne Diby.club

Deze is zo leuk! DIBY.club bracht de Adrianne uit, een keitoffe flubberige sweater met open zijkanten. Vorige jaar hadden we de Aster hype, maar laten we eerlijk zijn, heel wat mensen hadden daar problemen mee qua pasvorm. The Adrianne is wat de Aster had moeten zijn naar mijn mening. Het is een snel klaar projectje en je krijgt een comfy sweater in de plaats, die dan nog is past! Het matenbereik is zoals altijd bij de DIBY groot, gaande van 00 tot plus 36. ter referentie, ik maakte een plus 18 gegradeerd naar een plus 20 taille.

The Adrianne Diby.club
De pasvorm is perfect en de instructies bevatten hopen info over de juiste maat kiezen en aanpassingen die mensen regelmatig maken. Als je een patroon van de DIBY.club koopt, krijg je er eigenlijk een beetje een naaicursus bij vind ik. Deze is trouwens beginner vriendelijk.

The Adrianne Diby.club

De open zijkanten zijn een leuk detail, je kan er eventueel een knoop aanzetten als je niet wil dat het openvalt als je bukt. Er zijn 3 nek opties, een watervalhals, een gewone hals en een “boat” hals. (geen flauw idee wat dat in het nederlands is haha) Je kan ook kiezen uit 4 mouw lengtes. Ik maakte mijne in french Terry met een jaren 90 print! Ik ben er stapelgek op!

Patroon:  De Adrianne

Volg mij op Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Volg mij op instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Ik heb ook een fbgroepje voor alles omtrent pdfpatronen: Naaien met Pdfpatronen
Volg mijn blog door rechts onderaan je emailadres in te vullen en je krijgt een mailtje elke keer ik post.

(Deze blogpost bevat aff. links)

One thought on “The Adrianne

  1. Pingback: Nora Sweater | Diskordia's Curvy Sewing

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s