Wanda Wrap Dress (updated 09/18)

Wanda Wrap Dress Wardrobe By Me
(nederlands onderaan)

I had never sewn a pattern by Wardrobe By Me , so I jumped on the chance to do so.  The Wanda Wrap Dress is such a fun pattern. I’m always a bit scared of doing a true wrap dress, because most fit wonky and you have to be carefull not to bend and cause a boobylicious incident :D. I’ve worn this one a few times now and no incidents to report! Everything stays where it should whoop!

Wanda Wrap Dress Wardrobe By Me
Sizing runs from 0 – 24 . the size range is broken up on the listing, but fear not you get the full range upon purchase! I made a 20 bust graded to a 24 waist.  I made it out of rayon/lycra. A nice flowy fabric. The black tie is intentional, I did not run out of fabric, no sir! Let’s change the subject :D. How the front wrap is constructed is an act of pure genius. no need to mess around with bindings etc for the front, it’s all in the front pattern piece.  You’ll think something is wrong while making it and you’ll have no idea where it’s going and then tada magic a wrap. We had many laughs over this in testing. We started calling it the magical dress haha.

Wanda Wrap Dress Wardrobe By Me

Update: Some time has passed since this blogpost and last week I made another Wanda, this time out of a cotton jersey by Megan Blue . I felt this lightweight jersey was ideal for a fall Wanda.


I made the same size, but opted for the long sleeves now. This gorgeous fabric plus this gorgeous pattern is a win in my book. I love it :). I don’t think this dress will see a lot of my closet, pretty sure this will be one of those that goes from the dryer to my body 😉

Wanda Wardrobe By Me

Pattern: Wanda Wrap Dress
Fabric floral dress: Megan Blue

Follow me on Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Follow me on instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Follow my blog and get an email every time I post by entering your email at the bottom right corner.

(this blogpost contains aff. links)

*************************************************************************************
Wanda Wrap Dress
Ik had nog nooit een patroon genaaid van Wardrobe By Me ,  dus ik sprong op de kans om daar verandering in te brengen. De Wanda Wrap Jurk is een super leuk patroontje. Ik ben altijd een beetje bang van een overslagjurk, voor je het weet hangen de dames eruit 😉 ,omdat het bovenstuk niet netjes past. Deze heb ik nu al een paar keer gedragen en ik kan melden dat er zich nog geen incidenten hebben voorgedaan! Alles blijft gewoon waar het moet!

Wanda Wrap Dress Wardrobe By Me
De maten lopen van 0 tot 24, op de website is het verdeeld in normaal en curvy, maar geen vrees, je krijgt alle maten als je het patroon koopt hoor! Ik maakte maat 20 buste gegradeerd naar maat 24 taille. Ik maakte het uit viscose tricot. De zwarte linten horen zo, ik had niet plots stof te weinig, nope! Ander onderwerp! Hoe de overslag ineen zit is echt geniaal, geen biesjes om af te werken, nee de afwerking zit al ineens in de constructie. Terwijl je bezig bent, heb je iets van unk waar gaat dit nu heen??? en dan ineens TADA een overslagjurk. We hebben daar vaak mee gelachen tijdens het testen en wij noemden het de magische jurk ;).

Wanda Wrap Dress Wardrobe By Me
Update: Er is heel wat tijd voorbijgegaan sinds deze post maar vorige week maakte ik nog een Wanda, deze keer uit katoen tricot van Megan Blue . Ik dacht dat deze dunnere tricot ideaal zou zijn voor een herfst Wanda.

Ik maakte dezelfde maat, maar koos voor de lange mouwen deze keer. Deze prachtige stof plus dit prachtig patroon is een win van waar ik zit. Ik vind het geweldig. Ik denk niet dat deze jurk en mijn dressing elkaar vaak gaan zien, dit wordt eentje dat van de droger naar mijn lijf gaat ;).

Wanda Wardrobe By Me

Patroon: Wanda Wrap Jurk
Stof groen/roze jurk: megastoffen.net
Stof met bloemen: Megan Blue

Volg mij op Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Volg mij op instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Ik heb ook een fbgroepje voor alles omtrent pdfpatronen: Naaien met Pdfpatronen
Volg mijn blog door rechts onderaan je emailadres in te vullen en je krijgt een mailtje elke keer ik post.

(Deze blogpost bevat aff. links)

2 thoughts on “Wanda Wrap Dress (updated 09/18)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s