Taylor Trench Coat

Taylor Trench Coat Rebecca Page
(nederlands onderaan)

FINALLY I get to share this with you guys!! As I’m a Brand Ambassador at Rebecca Page, I knew for quite a while she was going to design The Taylor Trench Coat. I’ve had this fabric here for what feels as an eternity, waiting for the pattern to arrive. Then a bit ago it was rdy for us to make and my courage went from I’M MAKING A TRENCH COAT JIHAAA to omg can I do this? :o. I was honestly so intimidated by it all. So many pieces, so many instructions, so many buttons! (25 on my version to be exact!).

Taylor Trench Coat Rebecca Page
I figured one step at the time would be the only way, so I started to print, managed that phieuw ;). Started to tape and cut. Once I had it all cut, I started with step 1 and hey that wasn’t hard! Step 2 wasn’t either! and before I knew it I was doing it, I was making this coat!! I’ve put in many, many, many hours sewing this, this is not something you quickly sew in a couple of hours. But hey Rome wasn’t build in a day and Rome rocks! So if you want it you’ll have to work for it! BUT you’ll be so freaking proud , you did it!!! I’m so so proud of myself and it’s hands down the most comfy trench I own (I have 3, I have a thing for trench coats, don’t judge :D)

Taylor Trench Coat Rebecca Page
I made the 3XL. I carefully weight the pro’s and cons of making either a 2XL bust, graded to a 3XL waist and hips or making a 3XL straigth up. I’m happy I choose the last option, I like how it is now, it’s just perfect! Sizes run from XXS to 5XL, there’s a girls version running from newborn to 12y and a doll’s version. You can mommy and me this!! How awesome is that :D.  I used a twill cotton for the exterieur and a cotton poplin as lining. One day I’ll make a black one too for walks in the woods with Captain (my lab.). There’s quite a few options, I went full option, added the hood, all yokes, a patch pocket and the shoulder tabs. A welt pocket is an option too 🙂

Now grab yourself this pattern, start sewing and show me your awesome coat! i can’t wait to see what you guys come up with!

Pattern Bundle: Taylor Trench Bundle
Pattern Ladies: Taylor Trench ladies
Pattern Girls: Taylor Trench Girls
Pattern Dolls: Taylor Trench Dolls
Special launch price only $10 for either ladies or childs sizing (regular price $14.50 each) or ….. $15.50 for the whole bundle!

(sale prices expire 11.59pm GMT Wednesday 6th December 2017)

Stof buitenkant: Driessen Stoffen keper katoen
Stof voering: Driessen Stoffen Katoen Poplin (mijn exacte stof is uitverkocht)

Follow me on Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Follow me on instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Follow my blog and get an email every time I post by entering your email at the bottom right corner.

(this blogpost contains aff. links)

*************************************************************************************
Taylor Trench Coat Rebecca Page

EINDELIJK kan ik dit delen met jullie!! Ik ben Brand Ambassador bij Rebecca Page, wij wisten al een hele tijd dat ze de Taylor Trench Coat ging ontwerpen. Deze stof wachtte hier al, wat wel een eeuwigheid lijkt op dit patroon. Een tijdje geleden was het dan eindelijk zo ver en mochten we starten. Voor het patroon verscheen dacht ik JIHAAA IK GA EEN TRENCH COAT MAKEN, de moed zakte me echter in de schoenen eens het er was en de twijfel sloeg genadeloos toe. Kan ik dit wel?? Zoveel stukken, zo veel instructies en zoveel knopen! (25 op mijn versie om precies te zijn)

Taylor Trench Coat Rebecca Page

Ik bedacht dat de enige manier dat dit ging lukken het gewoon 1 stap tegelijk te doen. Dus ik startte met printen, dat ging al goed Phieuw 😉 . Dan het patroon plakken en de stof knippen, viel goed mee haha. Ik begon dan met stap 1 en hey die was niet moeilijk! Stap 2 ook niet!! en voor ik het wist was ik dus echt wel een trench coat aan het maken. Ik heb hier heel wat uren aan gewerkt, dit is NIET af op een namiddag! Maar hey Rome is ook niet op 1 dag gebouwd en Rome is geweldig! Als je deze jas wil, zal je ervoor moeten werken! MAAR je zal op het einde zo trots op jezelf zijn dat ook jij het gekunnen hebt!!!! Ik ben iig heel erg trots op mezelf en dit is absoluut de meest comfy trench die ik bezit. (Ik heb er 3, ik heb het voor trench coats, don’t judge :D)

An Staute IMG_4396 (Medium)

Ik maakte maat 3XL. Ik heb er lang over nagedacht of ik een 2xl ging maken gegradeerd naar 3XL of gewoon een 3XL. Ik ben blij met mijn keuze, het zit perfect!  De maten lopen van XXS tot 5XL, er is een meisjesversie in de maten pasgeboren tot 12j. en een versie voor poppen. Je kan dus voor een mama en ik versie gaan! Hoe geweldig is dat! 😀 Ik gebruikte twill katoen voor de buitenkant en poplin katoen voor de voering. Op een dag , als ik is 5 minuten tijd heb ;), maak ik er nog een zwarte voor naar het bos te gaan met Captain (mijn lab.). Er zijn best veel opties, ik wilde ze allemaal, dus ik heb de kap, alle “yokes”, de schouder tabs en een opgestikte zak gemaakt, Een ingewerkte (??) zak is ook een optie!

Nu, koop jezelf het patroon en maak ook een geweldige jas! Ik kan niet wachten om jullie versies te zien!

Patroon Bundel: Taylor Trench Bundel
Patroon Dames: Taylor Trench Dames
Patroon Meisjes: Taylor Trench Meisjes
Patroon Poppen: Taylor Trench Poppen
Speciale lanceringsprijs $10 voor het dames of meisjespatroon (normale prijs $14.50 elk) o ….. $15.50 voor de hele bundel!

(Sale eindigt om 11.59pm GMT Woensdag 6th December 2017)

Volg mij op Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Volg mij op instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Ik heb ook een fbgroepje voor alles omtrent pdfpatronen: Naaien met Pdfpatronen
Volg mijn blog door rechts onderaan je emailadres in te vullen en je krijgt een mailtje elke keer ik post.

(Deze blogpost bevat aff. links)

9 thoughts on “Taylor Trench Coat

  1. Pingback: 52 week sewing challenge – week 2 | Diskordia's Curvy Sewing

  2. Pingback: Mom’s Trench | Diskordia's Curvy Sewing

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s