The Sundance Skirt

Sundance Skirt Petite Stitchery & co
For the longest time I wanted a skirt exactly like this. Button up in the front and playful. When Petite Stitchery & Co asked for testers for The Sundance Skirt, I was all over it! I got assigned to make the mini and I was like MINI??? , but when I started making it I saw it’s not too short at all! Sizing runs from XS to 3X, I made a 1X. I love how it flares out cutely and I also love how cute it is at the back :D. It’s a quick, easy sew.

Sundance Skirt Petite Stitchery & Co
I decided to make it in jeans, with the leftovers from my Kingston Jacket . Ofcourse I could not control myself and I had to have the silver side showing. I think it turned out really fun and cute! And it pairs great with my new boots. I dug out a sweater I made last year, before I learned to grade patterns etc. and I got to say I’ve come a long way LOL. I don’t think i like that sweater at all now. (there might have been too much junk food between the making of that sweater and this point in time too,  but I’ll swear in court it’s the lack of grading! different subject!)

I’d say this pattern is beginner friendly, if you are up for learning how to do button holes, or you could use snaps instead! (but learn the buttonholes! You can do it! ) There’s also a longer midi version. I kinde really wanne make that in suede! No suede in my stash tho! See I do still need fabric! Ha! 😀

Pattern: Sundance Skirt  (on sale till 1/4/18)

Follow me on Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Follow me on instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Follow my blog and get an email every time I post by entering your email at the bottom right corner.

(this blogpost contains aff. links)

*************************************************************************************
Sundance Skirt Petite Stitchery & Co

Al een hele tijd wilde ik een rok, exact als deze. Knopen vooraan en speels. Wanneer Petite Stitchery & Co op zoek ging naar testers voor de Sundance Rok greep ik uiteraard mijn kans. Ik kreeg de mini lengte toegewezen en ik had iets van erm MINI???, maar wanneer ik eraan begon zag ik dat het helemaal niet zo kort is! Maten lopen van XS tot 3X. Ik maakte 1X. Het rokje loopt leuk wat wijder uit en is erg leuk achteraan ook! Het is een makkelijk, snel klaar projectje.

Sundance Skirt Petite Stitchery & Co
Ik koos ervoor om hem in jeans te maken, met de overschot van mijn  Kingston Jas . Uiteraard kon ik mezelf niet inhouden en ik moest ook hier en daar de zilveren kant gebruiken. Ik vind het erg leuk en geslaagd en het past perfect bij mijn nieuwe laarsjes!  Ik haalde een Aster boven voor op de foto, gemaakt voor ik patronen degelijk leerde graderen en ik moet zeggen, ik heb een hele weg afgelegd sindsdien lol. Ik denk niet dat ik deze nu nog leuk vind. (er zit misschien ook teveel junkfood tussen het punt waarop ik hem maakte en nu, maar ik zweer, het is het graderen ok! Ander onderwerp!)

Ik zou zeggen dat dit patroon beginner vriendelijk is, als je het aandurft om knoopsgaten te maken of je gebruikt kamsnaps natuurlijk! (maar zet je over je knopen angst en leer het! Je kan het! 🙂 ) Er is ook nog een langere, midi versie. Ik zou die eigenlijk graag in suede maken, maar dat bezit ik niet in mijn “stash”! Zoals je ziet, altijd stof nodig!! Ha! 😀

Patroon: Sundance Rok (in sale tot 4/1/18)

Volg mij op Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Volg mij op instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Ik heb ook een fbgroepje voor alles omtrent pdfpatronen: Naaien met Pdfpatronen
Volg mijn blog door rechts onderaan je emailadres in te vullen en je krijgt een mailtje elke keer ik post.

(Deze blogpost bevat aff. links)

3 thoughts on “The Sundance Skirt

  1. Pingback: It’s Gonna be May blog Tour | Diskordia's Curvy Sewing

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s