The Amsterdam Coat

The Amsterdam Coat Rebecca Page
(nederlands onderaan)

Here I am for probably the last time this year with my latest sew. I wanted a winter coat that isn’t too long so it doesn’t get too dirty walking next to my dirt loving labrador in the woods. since I already made 2 coats designed by Rebecca Page and love those, the choice was easy and I chose The Amsterdam Coat . This makes me the proud owner of all coats designed by Rebecca! Woop! I had this fabric in my stash for I think about 3 years? I bought it at a sale for like 2.5 dollars a yard! Making this the cheapest coat I ever owned! I could not make all the plaid match since there were some flaws in the fabric, but I don’t really care. At least now you see the princess seams and I have a coat for like 10 dollars (my lining is a cotton that was on sale too ha!)

An Staute IMG_4797 (Medium)
The pattern is fun and not too difficult, I think i had this done in about 10 hours. Sizing runs from xxs to 5xl. I made a 3xl and can comfortably wear a sweater underneath. I planned on doing more options, bu this fabric is so thick it all becomes bulky soon and I didn’t want to overdo it. My buttons are vintage ones out of my stash. This coat would also be fun in a colorful cotton in spring! The instructions are awesome and I didn’t struggle anywhere.  I really love this one, I even got matching lipstick! lol

Pattern: The Amsterdam Coat

Follow me on Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Follow me on instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Follow my blog and get an email every time I post by entering your email at the bottom right corner.

(this blogpost contains aff. links)

*************************************************************************************
The Amsterdam Coat Rebecca Page

Hier ben ik voor waarschijnlijk de laatste keer dit jaar met mijn laatste maaksel. Ik wilde een niet te lange jas om met mijn labrador, die erg van vuiligheid houdt, te gaan wandelen in het bos. Ik hoop dat iets korter dan betekend dat hij minder rap vuil wordt. Ik maakte al 2 jassen ontworpen door  Rebecca Page en die zijn geweldig, dus de keuze was makkelijk en ik ging voor  De Amsterdam Jas . Dit maakt me de trotse eigenaar van alle jassen ontworpen door Rebecca! Woop! Ik had deze stof al zo’n 3 jaar? in mijn “stash”. Ik kocht het in sale voor 2 euro de meter! Wat dit de goedkoopste jas maakt, die ik ooit heb gehad! Ik kon niet alle ruiten mooi laten uitkomen omdat er hier en daar fouten zaten in de stof, maar ‘t maakt mij eigenlijk niet uit. Nu zie je ten minste de prinsessen naden en ik heb een jas voor zo’n 12 euro (mijn voering had ik in sale ha!).

The Amsterdam Coat Rebecca Page
Het patroon is leuk en niet al te moeilijk, ik denk dat ik er zo’n 10 uur mee bezig ben geweest. De maten lopen van xxs tot 5xl, ik maakte 3xl en ik kan er comfortabel een sweater onder dragen. Ik was van plan om meer opties te doen, maar de stof is zo dik, dat het al gauw te dik werd en ik wilde niet overdrijven.  Mijn knopen zijn vintage uit mijn verzameling. Deze jas zou ook nog leuk zijn in een katoentje voor de lente! De instructies zijn geweldig en ik had nergens last mee. Ik vind hem erg leuk, ik heb zelfs matchende lippenstift! Lol

Pattern: De Amsterdam Jas

Volg mij op Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Volg mij op instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Ik heb ook een fbgroepje voor alles omtrent pdfpatronen: Naaien met Pdfpatronen
Volg mijn blog door rechts onderaan je emailadres in te vullen en je krijgt een mailtje elke keer ik post.

(Deze blogpost bevat aff. links)

 

3 thoughts on “The Amsterdam Coat

  1. Pingback: 52 week sewing challenge – week 1 | Diskordia's Curvy Sewing

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s