Draper Polo T-Shirt

Draper Polo T-Shirt Wardrobe By Me
(nederlands onderaan)

I love sewing for my hubbie, so I jump on any chance I get to test out new men’s patterns. Not just cause I sew way too little for him :p, but I also want to support any designer drafting for men. I never understood why there’s so little sewing done for men. Most really like not having to go out and shop haha! The Draper Polo T-Shirt by Wardrobe By Me was the one on the list now. She is drafting a lot for men and I love her for it!

Draper Polo T-Shirt Wardrobe By Me
I made a size M ( Sizing runs from 2xs to 3xl.) and used the crew neck. There’s also a plaquet front with or without buttons, but since most testers picked that one, I felt like being rebellious and going for the crew neck ;). The pattern includes 2 sleeve lengths, since it’s winter here, hubbie preferred the long sleeves. The hem has a small slit, the back is a bit longer then the front. I rly like this being a tad different to the banded shirt one usually comes across. There’s also an optional breastpocket.

Draper Polo T-Shirt Wardrobe By Me
The fit is great, my first version was a winner right out of the envelope. It’s a nice staple item which you’ll use loads. And heck everybody deserves a bit of Don Draper in their lives right? 😉

Pattern: The Draper Polo T-Shirt

Follow me on Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Follow me on instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Follow my blog and get an email every time I post by entering your email at the bottom right corner.

(this blogpost contains aff. links)

*************************************************************************************

Draper Polo T-Shirt Wardrobe By me

Ik naai graag voor mijn man, dus ik pak elke kans aan om nieuwe mannenpatronen te testen. Niet alleen omdat ik veel te weinig naai voor hem, maar ook omdat ik de ontwerpers wil ondersteunen die mannenpatronen maken. Ik heb nooit begrepen waarom er zo weinig wordt genaaid voor mannen. De meeste zijn echt blij dat ze niet moeten gaan shoppen haha.  Het Draper Polo T-Shirt door Wardrobe By Me was degene op de lijst nu. Zij ontwerpt vaak voor mannen en dat is alleen maar geweldig toch!

Draper Polo T-Shirt Wardrobe By Me
Ik maakte een M ( maten lopen van 2xs tot 3xl) en gebruikte de crew nek. Er is ook een voorkant met een knopenpad , maar omdat de meeste testers die kozen, dacht ik, laat ik is gek doen en de crew nek nemen ;). Het patroon bevat 2 mouw lengtes, mijn man had liefst lange met dit weer. De zoom heeft een klein split, de achterkant is iets langer dan de voorkant. ‘T is is iets anders dan een band onderaan wat veel shirts hebben. Er is ook een optionele borstzak.

Draper Polo T-Shirt Wardrobe By Me

De pasvorm is perfect, de eerste versie die ik maakte zonder enige aanpassing was direct een winnaar. Het is een leuk basis item dat je vast vaak opnieuw maakt. En hey iedereen verdient een beetje Don Draper in z’n leven toch? 😉

Patroon: Het Draper Polo T-Shirt

Volg mij op Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Volg mij op instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Ik heb ook een fbgroepje voor alles omtrent pdfpatronen: Naaien met Pdfpatronen
Volg mijn blog door rechts onderaan je emailadres in te vullen en je krijgt een mailtje elke keer ik post.

(Deze blogpost bevat aff. links)

4 thoughts on “Draper Polo T-Shirt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s