Runway Raglan

Runway Raglan Petite Stitchery & co
I’m a sucker for a nice raglan. I like how the sleeves are set in so you can play with different fabrics and I love how comfy they are. So when Petite Stitchery & Co started testing this, I jumped aboard on the testing train. 😀 This raglan has a lot of options, including 2 colorblocking ones, which is great for using up scraps of your pretties. There’s diffrent lengths, from a normal shirt hem to a curved hem to a dresslength hem.  I need a camo one in dress length at a point!

Runway raglan petite Stitchery & Co
All of mine are made out of cl. You can use all the knits tho. I made a 1X, sizing runs from XS to 3X. The fit is relaxed, which is great cause i only had slim fitting raglan’s in my wardrobe. Fit is great and the instructions are clear. I even used my pretty Bob’s Burgers fabric for it! 😀 Not only is it available for women, also for baby’s, boys and girls!

Runway raglan petite Stitchery & Co
I am noticing in all my sews the last few weeks that my back isn’t as pretty as I’d want it to be, with gaining weight, my behind sticks out more and now I got to look into a sway back adjustment I think for all my patterns. On the other hand, my hair falls over that part normally, so not sure if I should bother. I could also eat less crap so my behind sticks out less, but hey let’s stay realistic, I’m not getting a unicorn for my b-day and my dieting failures over the past 20 years seriously outnumber my successes. It’ll probably be easier to just learn the sway back adjustement :D.

Pattern Women: Runway Raglan Women
Pattern Girls: Runway Raglan Girls
Pattern Boys: Runway Raglan Boys
Pattern Babies: Runway Raglan Babies

Follow me on Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Follow me on instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Follow my blog and get an email every time I post by entering your email at the bottom right corner.

(this blogpost contains aff. links)

*************************************************************************************
Runway Raglan Petite Stitchery & co
Ik ben fan van een leuke raglan. Ik hou ervan hoe de mouwen ingezet zijn en je zo met andere stoffen kan experimenteren en ik vind het gewoon comfy. Dus wanneer Petite Stitchery & Co deze begon te testen, sprong ik aan boord van de tester trein :D. Deze raglan heeft een hoop opties, waaronder 2 color blocking opties, welke supertof zijn om resten van je favoriete stoffen op te gebruiken. Er zijn verschillende lengtes, van een normale t-shirt zoom tot een gebogen zoom tot een jurklente zoom. Ik heb nog 1 nodig in camo in jurklengte op een punt!

Runway raglan Petite Stitchery & Co
Al de mijne zijn uit katoen jersey, je kan allerlei soorten rekstoffen gebruiken echter. Ik maakte een 1X, maten lopen van XS tot 3X. De pasvorm is eerder los, wa took is tof is, ik had alleen aanpassende raglans in mijn kast. De pasvorm is geweldig en de instructies duidelijk. Ik heb zelfs mijn mooie Bob’s Burger’s stof gebruikt! 😀 Het patroon is verkrijgbaar voor vrouwen, baby’s, jongens en meisjes!

Runway Raglan Petite Stitchery & Co
Het valt me de laatste weken op in al mijn naaisels dat de achterkant niet zo mooi is als ik zou willen. Doordat ik wat ben bijgekomen steekt mijn achterste meer uit en nu moet ik dus een “sway back adjustement” gaan bezien voor al mijn patronen. Aan de andere kant, mijn haar valt er normaal over, dus is het wel de moeite? Ik zou ook minder troep kunnen eten zodat dat achterste niet zoveel uitsteekt, maar laten we realistisch blijven, ik krijg geen eenhoorn voor mijn verjaardag en mijn dieet geschiedenis is er vooral 1 van mislukkingen. Het is vast gewoon simpeler om die sway back adjustement te leren.

Patroon Dames: Runway Raglan Dames
Patroon Meisjes: Runway Raglan Meisjes
Patroon Jongens: Runway Raglan Jongens
Patroon Babies: Runway Raglan Babies

Volg mij op Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Volg mij op instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Ik heb ook een fbgroepje voor alles omtrent pdfpatronen: Naaien met Pdfpatronen
Volg mijn blog door rechts onderaan je emailadres in te vullen en je krijgt een mailtje elke keer ik post.

(Deze blogpost bevat aff. links)

One thought on “Runway Raglan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s