The Riley Vest

Riley Vest Rebecca Page
(nederlands onderaan)

I’m from Belgium and it’s way way waaaay colder here atm then we are used too. So the new Riley Vest by Rebecca Page is getting a lot of usage atm! It’s such a great pattern, comes in sizes xxs to 5xl (and kids sizes newborn till 12y). I made mine with a softshell on the outside, a cotton on the inside and a batting in-between. It’s so warm! it’s awesomeness! I could never have made this without Rebecca’s great instructions! I never ever used batting, I never quilted and I think it turned out lovely!

Riley Vest Rebecca Page

I made a 3Xl. No alterations. I was so nervous about doing the welt pockets with the batting, but it turned out to be no issue at all! You could be more creative than me and add your own pattern of quilting instead of the lines and/or use a different color thread, you can leave the batting and get a thinner vest, the options are endless really.

Riley Vest Rebecca Page
I also love it doesn’t end above your behind 😉 Nobody wants that popping out under a vest awkwardly rt and you get a cold back. I chose the old pink so it matches almost everything in my closet. It’s quickly becoming one of my favourites in my wardrobe!

Pattern is on sale till 5/21

Pattern Ladies: Riley Vest Ladies
Pattern Children: Riley Vest Children
Pattern Dolls: Riley Vest Dolls
Pattern Bundle: Riley Vest Bundle

Follow me on Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Follow me on instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Follow my blog and get an email every time I post by entering your email at the bottom right corner.

(this blogpost contains aff. links)

*************************************************************************************

Riley Vest Rebecca Page
Ik hoef jullie niet te vertellen hoe belachelijk koud het is. De nieuwe  Riley Vest door Rebecca Page is dan ook 1 van mijn meest gedragen items momenteel! Het is zo’n geweldig patroon, komt in maten xxs tot 5xl (kinderen pasgeboren tot 12jaar). Ik maakte mijne met aan de buitenkant softshell, binnenkant katoen en een dikke voering ertussen. Het is zooo warm! ‘T is geweldig! Ik had dit nooit kunnen maken zonder de uitgebreide instructies van Rebecca. Ik had nog nooit tussenvoering gebruikt en ik had nog nooit gequilt en naar mijn mening is het allemaal prima gelukt!

Riley Vest Rebecca Page
Ik maakte maat 3xl. Geen veranderingen. Ik was zo nerveus over de zakken met die dikke tussenvoering, maar dat bleek een eitje te zijn! Je kan creatiever zijn als ik en je eigen patroontje om te quilten bedenken ipv de strepen, of een ander kleur draad gebruiken. Of de tussenvoering weglaten en dan krijg je weer een dunnere vest. De opties zijn eindeloos.

Riley Vest Rebecca Page
Ik vind het ook leuk dat het niet zo net boven je achterste stopt. Niemand wil dat zijn achterkant raar onderuit een vest plopt en je krijgt zo snel een koude rug! Ik koos deze kleur omdat het bij zowat alles in mij kast past. Het is snel 1 van mijn favorieten in mijn dressing aan het worden!

Patroon is in sale tot 21/5

Patroon Dames: Riley Vest Dames
Patroon Kinderen : Riley Vest Kinderen
Patroon Poppen: Riley Vest Poppen
Patroon Bundel: Riley Vest Bundel

Stof: Les lisettes

Volg mij op Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Volg mij op instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Ik heb ook een fbgroepje voor alles omtrent pdfpatronen: Naaien met Pdfpatronen
Volg mijn blog door rechts onderaan je emailadres in te vullen en je krijgt een mailtje elke keer ik post.

(Deze blogpost bevat aff. links)

2 thoughts on “The Riley Vest

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s