Maya Skirt and Emerson Top

Maya & Emerson Petite Stitchery & Co

(nederlands onderaan)

Petite Stitchery & Co released 3 patterns today! I tested 2 of them, The Maya Skirt and The Emerson Top. Both patterns come in sizes XS to 3X. I made a 1X in both.
Maya & Emerson Petite Stitchery & Co

The Maya Skirt is a gathered skirt with a few different waistband options. During testing I got inspired by all the tule skirts I saw coming by, so I got jealous and also wanted a tule version LOL. I’d not even call it a pattern hack. You basically just cut the skirt portion out of a knit and cut the skirt another 5 times out of tule and you pretend they are only 1 part ;). Take more layers if you want a fuller look, less if you want a not so full look ;). It’s fun to make yourself and even better if you don’t fit in a rtw tule skirt, cause they tend to not make em in bigger sizes, cause we clearly can’t decide for ourselves if we want one, but guess what we CAN and we can make it ourselves! Nah!

Maya & Emerson Petite Stitchery & Co

The Emerson top is a cute v neck top with very fun sleeves. I chose the bell sleeve version, there’s also a gorgeous version with a triple flounce and a version with a straight sleeve. It’s a quick sew and it could easily be a staple item. It’s a slim fit around the bust and a loose fit around the waist. Apple friendly indeed! It pairs great with the Maya imo so I made one to match the skirt.

Pattern Maya: Maya Skirt
Pattern Emerson: Emerson Top

Follow me on Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Follow me on instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Follow my blog and get an email every time I post by entering your email at the bottom right corner.

(this blogpost contains aff. links)

*************************************************************************************Petite Stitchery & Co Maya & Emerson

Petite Stitchery & Co bracht vandaag 3 patronen uit! Ik testte er 2 van, De Maya Rok en De Emerson Top. Beide patronen komen in de maten XS- 3X en ik maakte 1X voor beide.

Petite Stitchery & Co Maya & Emerson

De Maya rok is een rimpelrok met een paar verschillende tailleband opties en verschillende lengtes. Tijdens het testen zag ik zoveel tule versies voorbij komen dat ik er geïnspireerd van werd en ja ja ook een beetje jaloers haha, dus ik wilde er ook 1 lol. Ik zou dit niet eens een hack noemen. Je knipt gewoon je rokdeel uit in tricot en dan nog 5 keer in tule en vanaf dat punt doe je alsof dat 1 deel is ;). Neem meer lagen als je hem nog voller wil, minder als je hem minder vol wil ;). Het is leuk om te maken en nog beter als je al lang zo’n rok wilde maar niet in een grotere maat kon vinden in de winkel, want blijkbaar kunnen wij niet zelf beslissen dat wij zo’n rok willen en weet je wat, dat kunnen wij wel! Sterker nog, we kunnen hem zelfs zelf maken! Nah!

Petite Stitchery & Co Maya & Emerson

De Emerson top is een leuke v-nek top met toffe mouwen. Ik koos de “bell” versie. Er is ook een heel leuke versie met 3 (tja hoe noem ik dit nu) stroken? (flounce) en ook een standaard mouw. Het zit snel in elkaar en kan dienen als leuke basic in je kast! Rond de borst is het redelijk aansluitend, rond de taille is het los, heel appel vriendelijk dus. Het gaat ook erg leuk samen met de Maya, dus ik maakte 1 om daarbij te passen.

Patroon Maya: Maya Rok
Patroon Emerson: Emerson Top

Volg mij op Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Volg mij op instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Ik heb ook een fbgroepje voor alles omtrent pdfpatronen: Naaien met Pdfpatronen
Volg mijn blog door rechts onderaan je emailadres in te vullen en je krijgt een mailtje elke keer ik post.

(Deze blogpost bevat aff. links)

3 thoughts on “Maya Skirt and Emerson Top

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s