Gloria Dress

5oo4 Gloria

(nederlands onderaan)

I got to test the new Gloria by 5 out of 4 patterns . This test was awesome! We started it and after a few days it became clear we had a rather erm busty group of ladies. Rachelle, the designer, then decided to add a FBA piece instead of us all doing FBA’s on our own! So this pattern includes a FBA piece for a 1 inch FBA. How awesome is that! I really love her for doing this. Only a handful designers offer it and so many ladies (including myself) need it! Saves us all a lot of time!

5oo4 Gloria

The pattern comes in XXS to 5XL, with a regular bodice piece and a FBA bodice piece. I made a 1XL FBA, graded to a 2xl waist. There’s a lot of sleeve options, a regular closed sleeve in different lengths, a split sleeve in different lengths (which I used) and a sleeveless option. (the split sleeve will also fit Jessie ). You can also choose from a few different hemming options. From a short skater dress to a high low long dress. I made the long dress with a regular hem.

5oo4 Gloria

The fit on this dress is amazing! I’m seriously in love with the back there, not a wrinkle to be found, fits like a glove! I did shorten the bodice an inch, cause I’m rather short-waisted (yup I’m short-waisted and have short legs, how in the world I’m still 5’5″ is beyond me…does not compute lol) There are lengthen shorten lines so it was no biggy to do this. I used cl and I seriously adore this dress. I probably need a trillion more for this summer. The son of a friend already said we need to make it in white so we look like we came of the roman age. He now put that in my head. White, gold trims…yup I’m gonna need that! haha.

Pattern: Gloria (on sale till 4/1/18)

Fbgroup: 5oo4 on fb

Follow me on Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Follow me on instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Come and join our fbgroup: Diskordia’s Curvy Sewing Discussion Group
Follow my blog and get an email every time I post by entering your email at the bottom right corner.

(this blogpost contains aff. links)

*************************************************************************************

5oo4 Gloria

Ik mocht de nieuwe Gloria van 5 out of 4 patterns testen . Deze test was geweldig. We begonnen eraan en na een paar dagen werd het duidelijk dat de gemiddelde cupsize in de groep groot was. Rachelle, de ontwerpster besliste dan om een FBA (full bust adjustement) patroon deel toe te voegen in de plaats van dat wij dat allemaal apart zouden doen! Dus dit patroon heeft een FBA patroondeel voor een FBA van 2.5 cm. Hoe geweldig is dat! Ik hou echt van haar omdat ze dit heeft gedaan. Maar een paar ontwerpers bieden dit aan en zoveel dames (inclusief mezelf) hebben het nodig! Bespaart iedereen een hoop tijd!

5oo4 Gloria

Het patroon komt in de maten XXS tot 5XL, met een “normaal” patroondeel voor het lijfje en een FBA patroondeel. Ik maakte een 1XL FBA buste en een 2XL taille. Er zijn verschillende mouwopties, een gewoon gesloten mouw in verschillende lengtes en de open mouw (die ik gebruikte) in verschillende lengtes, ook mouwloos is een optie. (de open mouw past ook op Jessie ). Je kan ook kiezen tussen verschillende lengtes voor de rok, van een korte jurk tot een lange jurk met hoog/laag zoom. Ik maakte de langste versie met een normale zoom.

5oo4 Gloria

De pasvorm van deze jurk is geweldig! ik ben serieus verliefd op die achterkant, geen vouwtje te bespeuren, past perfect! Ik heb wel het lijfje met 2.5 cm verkort, want ik heb nogal een kort lijf (nou ja ik heb een kort lijf en korte benen, hoe ik in godsnaam 1m65cm ben gaat mij boven het hoofd…does not compute lol) Er staan markeringen waar je moet verlengen of verkorten, dus dat was makkelijk genoeg. Ik gebruikte katoentricot en ik ben echt gek op deze jurk. Ik heb er nog triljoenen meer nodig voor deze zomer. De zoon van een vriendin zei dat we deze jurk in het wit moeten maken en dat we dan wel romeinen lijken. Nu zit dat in mijn hoofd he, wit met een goud biesje…yup dat ga ik nodig hebben! haha

Patroon: Gloria (in sale tot 1/4/18)

Fbgroep: 5oo4 op fb

Volg mij op Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Volg mij op instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Ik heb ook een nederlandstalig fbgroepje voor alles omtrent pdfpatronen: Naaien met Pdfpatronen en een engelstalige groep rond mijn blog: Diskordia’s Curvy Sewing Discussion Group
Volg mijn blog door rechts onderaan je emailadres in te vullen en je krijgt een mailtje elke keer ik post.

(Deze blogpost bevat aff. links)

4 thoughts on “Gloria Dress

  1. Pingback: Rosanna Tank & Dress | Diskordia's Curvy Sewing

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s