Dreamy Drape + Add On

Dreamy Drape Add On Rebecca Page
(nederlands onderaan)

I’m rly rly close to have sewn all Rebecca Page  patterns.  Today I’m one step closer again ;). She released an add on for the Dreamy Drape and I had never sewn the Dreamy Drape, so I was happy to sew it up! The Dreamy Drape is a batwing top with 2 hem options and a few sleeve options and neckoptions. With the add on you can make either a skirt to go with it or turn it into a dress! The look of the dress and the look of the 2 separates is the same, so I decided to do separates, so I had 2 item ha! It comes in sizes XXS to 5XL, I made a 3XL.

Dreamy Drape Add On Rebecca Page
I admit I had to get used to the top. I’ve never worn a top like this, at first I felt a bit swamped. The weather is nowhere near ok to wear this skirt, so I have been wearing the top with my Pippa Pants atm and I notice I’m wearing it all the time. It’s soooo comfy. Mine is also made of erm , god knows what the fabric is, it’s soft and fuzzy on the inside, like a thin sweaterknit? Anyways I’ve been loving wearing it around the house, it’s too cold to wear outside yet, cause it’s a bit unhandy with a coat haha. But I always dread having to take it off to go out. So it seems it won my affection afterall haha.

Dreamy Drape Add On Rebecca page
Getting pictures was to say the very least a challenge in the middle of the pooring rain. (look at the ground I’m standing on LOL). Good thing the camera didn’t focus on the raindrops haha. Now the add on is very easy. The skirt is a quick sew and the top is a quick sew, the dress is an even quicker sew ;). Very beginner friendly and the instructions are very good. There’s also a girl’s version and a doll version included. The girl’s version is very cute too! This is a great wardrobe builder and great for capusle wardrobes!

Pattern Dreamy Drape Only: Dreamy Drape Only
Pattern Dreamy Drape Add- On Only: Dreamy Drape Add- On
Pattern Bundle: Dreamy Drape Bundle

On sale till 04/15/18

Follow me on Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Follow me on instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Come and join our fbgroup: Diskordia’s Curvy Sewing Discussion Group
Follow my blog and get an email every time I post by entering your email at the bottom right corner.

(this blogpost contains aff. links)

*************************************************************************************
Dreamy Drape Add On Rebecca page

Ik kom erg dichtbij het punt dat ik alle patronen van Rebecca Page  heb gemaakt.  Vandaag ben ik weer een stapje dichter ;). Ze heeft net een add on uitgebracht voor De Dreamy Drape . Deze had ik nog nooit gemaakt, dus ik was meer dan bereid hem te maken! De dreamy drape is een vleermuis mouw top met 2 opties voor de zoom, een paar mouwlengtes en verschillende neklijnen. Met de add on kan je er of een rok bij maken of het in een jurk omtoveren. Ik koos voor de rok, want de look is toch hetzelfde en zo heb je 2 stuks ha! De maten lopen van XXS tot 5XL, ik maakte 3XL.

Dreamy Drape Add On Rebecca Page
Ik moet toegeven, ik moest even wennen aan de top. Ik heb nog nooit iets zoals dit gedragen en ik voelde me eerst een beetje verdwijnen. Het weer is nog niet bijna goed genoeg om de rok te dragen, dus ik ben het momenteel op mijn Pippa Pants aan het dragen en ik merk dat ik het continue weer aan doe. Het is zooo comfortabel. Deze stof is ook licht gemoltoneerd aan de binnenkant. Het is nog een beetje te koud om buiten te dragen, een jas erover is ook niet erg handig, dus draag ik hem momenteel nog alleen binnen, maar ik zucht telkens wel als ik hem moet uitdoen om buiten te gaan. Dus uiteindelijk ben ik toch een fan geworden haha.

Dreamy Drape Add On Rebecca page
Foto’s nemen was op z’n minst uitgedrukt een uitdaging in de gietende regen. (Kijk maar is goed naar de grond haha). Gelukkig focuste de camera niet op de regendruppels. Nu de add on is heel makkelijk. De rok is een snel klaar projectje, de top ook en de jurk nog sneller;). Heel beginners vriendelijk en de instructies zijn geweldig. Er is ook een meisjes versie en een poppen versie inclusief. De meisjes versie is ook heel schattig! Dit is een ideaal patroontje om je garderobe snel en makkelijk uit te breiden. Ideaal ook voor “capsule” garderobes (hebben wij hier een woord voor in het nederlands??)

Patroon Dreamy Drape : Dreamy Drape
Patroon Dreamy Drape Add- On : Dreamy Drape Add- On
Patroon Bundel: Dreamy Drape Bundel

In sale tot 15/04/18

Volg mij op Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Volg mij op instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Ik heb ook een nederlandstalig fbgroepje voor alles omtrent pdfpatronen: Naaien met Pdfpatronen en een engelstalige groep rond mijn blog: Diskordia’s Curvy Sewing Discussion Group
Volg mijn blog door rechts onderaan je emailadres in te vullen en je krijgt een mailtje elke keer ik post.

(Deze blogpost bevat aff. links)

 

 

One thought on “Dreamy Drape + Add On

  1. Pingback: The Pippa Pants (updated) | Diskordia's Curvy Sewing

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s