Macy & Ciara

Macy & Ciara Sinclair Patterns
(nederlands onderaan)

This is again one way out of my own “thing”. I specifically chose to make these cause I’d never even put on a skirt like this in the store. And I belief one needs to try new things! These are both by Sinclair Patterns .

The top, Macy , I knew I’d like. it’s fitted at the bust and more flowy around the waist. I made a US18 bust, graded to a 20 waist and the regular length. (With sinclair patterns you can choose, petite, regular or tall lengths, very handy imo!) This is a great top for my apple shaped body. The construction is something I’ve never seen before, but quite cunning and neat! This will become one of my staple pieces for sure.

Macy & Ciara Sinclair Patterns
The skirt , Ciara, is a pencil skirt with peplum. I made it in a size 20, regular length. Now here I bumped against the fitting problem I’m gonne have to learn to tackle next. I usually make dresses or big skirts so I haven’t bumped into this issue much up till now. But my legs are smaller than my waist and hips, so I’m gonne have to figure out how one adjusts skirt and pants patterns for this. I did slim it down with this one, but I’m gonne need to learn how to do this straight of the pattern. This skirt is rly cute, but it’s so not me. However when I put it on my hubbie said straight away that I did not make that for myself but for my bff. I offered her the skirt, since I do like it, but I’ll prob. not wear it a lot since I don’t feel me in it haha. She was jumping up and down in joy that she was getting it, so it has found a good home haha. Maybe if I’d make it in a fabric more me and not in black It would be more me…hot pink? 😀 What do you guys think?

Macy & Ciara Sinclair Patterns

I do rly love Sinclair Patterns, their patterns are professional and rumor has it they are expanding their size range, atm it runs from US0 to US22. I’m keeping an eye out for you guys for when the bigger sizes show up :).

Pattern Ciara: Ciara
Pattern Macy: Macy

Follow me on Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Follow me on instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Come and join our fbgroup: Diskordia’s Curvy Sewing Discussion Group
Follow my blog and get an email every time I post by entering your email at the bottom right corner.

(this blogpost contains aff. links)

*************************************************************************************
Macy & Ciara Sinclair Patterns
Deze is weer eentje dat ik normaal niet zou kiezen, maar ik koos deze toch omdat de rok iets is dat ik nooit nog maar zou aanpassen in een winkel en ik vind dat je af en toe is iets nieuws moet proberen! Deze patronen zijn beide van Sinclair Patterns .

De top, Macy , wist ik dat ik leuk ging vinden. Het is aansluitend aan de buste en losser rond je taille. Ik maakte een US18 buste en een US20 taille en de “regular” lengte. (met Sinclair patterns kan je altijd kiezen uit 3 lengtes, peitite, regular en tall, heel handig !) Dit is een geweldige top voor mijn appel lijf. De constructie is iets dat ik nog nooit had gezien, maar het is heel slim gevonden en heel netjes! Dit wordt vast 1 van mijn basics in mijn kast.

Macy & Ciara Sinclair Patterns
De rok , Ciara, is een potloodrok met een peplum. Ik maakte het in maat US20 , regular lengte. Nu botste ik hier tegen een pasprobleem aan dat ik echt is ga moeten leren oplossen. Ik maak meestal jurken of grotere rokken dus ik ben nog niet zo vaak op dit probleem gebotst. Mijn benen zijn heel wat smaller dan mijn taille en heupen, dus ik ga moeten leren hoe ik een patroon hiervoor aanpas.  Ik heb hem iets versmald, maar ik ga moeten leren hoe ik dat voorspel en voorkom ineens op het patroon. De rok is erg leuk, maar hij is echt niet ikke. Toen ik hem aandeed zei mijn man direct dat ik die helemaal niet voor mezelf heb gemaakt , maar voor mijn bff. Ik heb haar de rok dus maar aangeboden dan, want veel zal ik hem niet dragen, ondanks dat ik hem wel leuk vind, blijft hij toch niet helemaal ikke. Ze sprong echt op en neer door de messenger kader toen ik het vroeg, dus hij heeft een goeie thuis gevonden haha. Misschien moet ik hem is maken in een stofje dat al meer ikke is en niet in het zwart…roze? 😀 Wat denken jullie?

Macy & Ciara Sinclair Patterns
Ik hou echt van Sinclair Patterns, hun patronen zijn heel professioneel en in de wandelgangen wordt gefluisterd dat ze hun matenbereik gaan uitbreiden, op de moment loopt het van maten US tot US22. Ik hou het in de gaten voor jullie ;).

Pattern Ciara: Ciara
Pattern Macy: Macy

Volg mij op Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Volg mij op instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Ik heb ook een nederlandstalig fbgroepje voor alles omtrent pdfpatronen: Naaien met Pdfpatronen en een engelstalige groep rond mijn blog: Diskordia’s Curvy Sewing Discussion Group
Volg mijn blog door rechts onderaan je emailadres in te vullen en je krijgt een mailtje elke keer ik post.

(Deze blogpost bevat aff. links)

2 thoughts on “Macy & Ciara

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s