Emmaline Dress (updated)

Emmaline Dress Bella Sunshine Designs

(Nederlands onderaan)

Bella Sunshine Designs just released Emmaline. A gorgeous dress with a fun chevron on the skirt! I had this fabric hoarded for forever, and the chevron is from a leftover. I figured this would be ideal to match my shoes! haha. Anyways its kinde redundant for me to say, cause BSD always delivers, but the fit in this is awesome, as always it comes with a regular and a FBA bodice piece! Instructions again awesome! This bodice isn’t lined so it’s a tad cooler for summer and an even quicker sew then their other dresses.

Emmaline Dress Bella Sunshine Designs

The sleeves are gathered which is a cute playful detail. This pattern comes in sizes 0 to 30, I made a 14 FBA bust, 20 waist and skirt. There’s different skirt lengths from peplum to maxi. The maxi is beyond gorgeous too! Such a pretty full skirt! It’s also available for girls!

AND this dress’ patternpieces are again interchangeable with Sahara and Clementine!!! This gives you 156 options! (Son of a friend actually did the math :D). That’s like more dresses then you will ever wear! No hacking, no altering, just mash! I already gave it a go with the one in the next picture, which is a Clementine bodice with an Emmaline skirt.

Emmaline Dress Bella Sunshine Designs

I love how everything fits together, you’ll end up with so many options if you have all the dress patterns and you can let all your creativity out. These definitely are my go to patterns. And also very important, all of em are very twirl worthy, let’s be honest, it’s important to have a good twirl in your life!

emmaline bella sunshine designs
Update: After I posted this I saw so many maxi’s and I’ll admit it I got a bit jealous. I felt I needed one too! So I made one out of this gorgeous fabric from Megan Blue  . I’m so happy I did, I love the maxi even more, the flow, the chevron, it’s perfect! 🙂

emmaline Bella Sunshine Designs

Pattern ladies: Emmaline ladies
Pattern Girls: Emmaline Girls
Pattern Bundle: Emmaline Bundle

(On sale till 4/20/18)

Follow me on Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Follow me on instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Come and join our fbgroup: Diskordia’s Curvy Sewing Discussion Group
Follow my blog and get an email every time I post by entering your email at the bottom right corner.

(this blogpost contains aff. links)

*************************************************************************************IMG_5271 (Medium)

Bella Sunshine Designs bracht net Emmaline uit. Een prachtige jurk met een leuk V-detail op de rok! Ik had deze stof al een hele tijd en de V komt uit een rest. Ideale combo voor bij mijn schoenen dacht ik zo. Haha. In ieder geval, het is misschien overbodig dat ik het zeg, want BSD heeft altijd geweldige patronen, maar de pasvorm is wederom perfect. Er is een “normaal” patroondeel voor het lijfje en eentje met FBA. De instructies zijn ook weer uitvoerig. Het lijfje is niet gevoerd dus ‘t is wat aangenamer voor die warme zomerdagen die er hopelijk aankomen en het zit net iets sneller in elkaar dan de vorige jurken.

Emmaline Bella Sunshine Designs

De mouwen zijn lichtje gerimpeld, wat een leuk, speels detail is. Het patroon komt in de maten o tot 20, ik maakte een 14 FBA buste, 20 taille en rok. Er zijn verschillende roklengtes van peplum tot maxi. De maxi is mooier dan mooi! Zo’n mooi volle rok! Het is ook beschikbaar voor meisjes.

EN deze jurk z’n patroondelen kan je weer prima omwisselen met Clementine en Sahara!!! Dat geeft je 156 opties! (de zoon van een vriendin deed de berekening :D). Dat zijn meer jurken dan je ooit zal dragen! Je hoeft niks aan te passen, niks te prullen, gewoon ander patroondeel nemen en klaar! Ik probeerde het al is uit met de jurk op volgende foto, welke een clementine lijfje is en een Emmaline rok.

Emmaline Bella Sunshine Designs

Geweldig toch he hoe alles samen kan gemaakt worden, je eindigt met zoveel opties dat je al je creativiteit in deze patronen kwijt kan. Dit zijn echt mijn “go to” patronen. En ook heel belangrijk, ze zijn allemaal “zwier” waardig. laten we eerlijk zijn, het is belangrijk om een leuke draai aan je leven te kunnen geven! 🙂

emmaline Bella Sunshine Designs
Update: Nadat ik dit postte, zag ik zoveel maxi’s verschijnen en ik geef toe, ik werd jaloers haha. Ik wilde er ook 1! Dus maar achter de naaimachine met deze mooie stof van  Megan Blue  . Ik ben zo blij dat ik dat heb gedaan, want ik hou van deze maxi nog mee, hoe hij valt, de mooie V, het is perfect!

emmaline Bella Sunshine Designs

Patroon Dames: Emmaline Dames
Patroon Meisjes: Emmaline Meisjes
Patroon Bundel: Emmaline Bundel

(In sale tot vrijdag 20 April 2018 )

Volg mij op Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Volg mij op instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Ik heb ook een nederlandstalig fbgroepje voor alles omtrent pdfpatronen: Naaien met Pdfpatronen en een engelstalige groep rond mijn blog: Diskordia’s Curvy Sewing Discussion Group
Volg mijn blog door rechts onderaan je emailadres in te vullen en je krijgt een mailtje elke keer ik post.

(Deze blogpost bevat aff. links)

5 thoughts on “Emmaline Dress (updated)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s