The Jensen Shirt

Jensen Shirt Wardrobe By Me
(nederlands onderaan)

The last few weeks I’ve been sewing a lot for my hubbie, so prepare yourself for seeing more of him in the near future ;). Today we’ll go over the new release by Wardrobe By Me.  The Jensen Shirt is a classic button up shirt. It comes in sizes 2XS to 3XL. My other half is wearing a size M. There’s a few options like no pleat or pleat in the back, collar and stand or only the stand, sleeve lengths, … .

Jensen Shirt Wardrobe By Me
I’m quite proud of my pocket and yes yes I know the pattern matching could be better but idc! I stitched that on like a pro and I’m owning it! The instructions are very clear and both hubbie and me like the fit. It’s a classic shirt with which you just can’t go wrong. He’ll need a few more as it’s a great staple item. I made this one in a poplin cotton. The buttons I found in my vintage stash! 😀

Jensen Shirt Wardrobe By Me
The pattern is also available for women, so you can geek out and do a hubbie and me! It’s hard to do here, cause he’s refusing to wear pink with butterflies…lame right! I’m happy I added to my hubbie’s side of the dressing, cause we all know there’s a huge imbalance in our dressing. So I hope Wardrobe By Me keeps it up and makes many many many more patterns for men! 🙂

Pattern men: The Jensen Shirt

Follow me on Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Follow me on instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Come and join our fbgroup: Diskordia’s Curvy Sewing Discussion Group
Follow my blog and get an email every time I post by entering your email at the bottom right corner.

(this blogpost contains aff. links)

*************************************************************************************
Jensen Shirt Wardrobe By Me

De laatste weken ben ik veel aan het naaien geweest voor mijn man, dus bereid je maar voor om hem in de nabije toekomst meer te zien. Vandaag aan de beurt, de nieuwe van Wardrobe By Me.  Het Jensen Shirt is een klassiek hemd met knopen. Het is er in de maten 2XS tot 3XL. Mijn wederhelft draagt hier maat M. Er zijn enkele opties zoals een plooi achteraan of niet, een kraag met staander of alleen de staander (noemen we dit zo???), verschillende mouwlengtes, … .

Jensen Shirt Wardrobe By Me
Ik ben best trots op deze zak en jaja ik weet het, het patroon had beter kunnen doorlopen, maar weet je wat? Het boeit me niet, ik heb een prima zak gestikt en ik ben daar trots op! De instructies zijn heel duidelijk en zowel mijn man als ik vinden de pasvorm perfect. Het is een hemd waar je weinig mis mee kan doen. Hij heeft er nog nodig, omdat het de ideale basic is. Ik maakte deze in poplin katoen. De knopen komen uit mijn vintage verzameling.

Jensen Shirt Wardrobe By Me

Het patroon is ook beschikbaar voor vrouwen, dus je kan is gek doen en voor een “man en ik” gaan. Hier is dat nogal moeilijk want hij wil geen roos hemd met vlinders…stom he?! Ik ben iig blij dat ik weer heb toegevoegd aan mijn man z’n kant van de dressing, want echt in balans is de zaak daar niet haha. Dus ik hoop dat  Wardrobe By Me lekker veel mannen patronen blijft maken! 🙂

Patroon man: Het Jensen Shirt

Volg mij op Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Volg mij op instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Ik heb ook een nederlandstalig fbgroepje voor alles omtrent pdfpatronen: Naaien met Pdfpatronen en een engelstalige groep rond mijn blog: Diskordia’s Curvy Sewing Discussion Group
Volg mijn blog door rechts onderaan je emailadres in te vullen en je krijgt een mailtje elke keer ik post.

(Deze blogpost bevat aff. links)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s