Sweet Tea

Sweet Tea Petite Stitchery & Co
(nederlands onderaan)

Swing Dresses are awesome, they are quick to make, flattering and fun. Petite Stitchery & Co just released The Sweet Tea. A swing top, tunic and dress. It features a split sleeve with a cute bow, there’s also a simple sleeve if you prefer. I made a sixe 1x, sizing runs from xxs to 3x. I really like this new trend of split sleeves, it’s such a fun detail and the cold shoulderthing was getting a bit old, so I’m on board for a few summers of this trend 😉

Sweet Tea Petite Stitchery & Co
I made the tunic length with the high/low hem and the long sleeves. I used a thin cl. Don’t use fabrics too heavy or stiff for a swing dress , it’ll fall boxy instead of flowy if you do. The fit in this pattern is great. I really love everything about it. The instructions are clear and it really is a quick sew. The sleeve is a bit tricky, but I think a confident beginner could get this done.

Sweet Tea Petite Stitchery & Co
The pattern is also available for girls so you can rock it with your girls! 😀 I also feel it’s very flattering on most body types. So this one really is for all of us! 🙂 I for one will be making more! 😀

I left my glasses off for this shoot. I’m totally weirded out by that fact.  So this will be a rare 1 time thing, cause I firstly couldn’t see a thing. My glasses change to sunglasses in the sun and my eyes were like omfg sunlight…it buuuuuuuurns. lol So keeping my eyes open was like an uphill battle. 2nd I really like my glasses, over the past 30 years they have become part of me and I feel way better with them on. Funny, as a teen I hated them, now they are my security blanket. I’m just gonne say 3th, so Sequoia Bond knows I can get it right and say 3th and not 3rd! I do listen to her spelling and grammar lessons 😉 .

Pattern Women: The Sweet Tea Women
Pattern Girls: The Sweet Tea Girls

Follow me on Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Follow me on instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Come and join our fbgroup: Diskordia’s Curvy Sewing Discussion Group
Follow my blog and get an email every time I post by entering your email at the bottom right corner.

(this blogpost contains aff. links)

*************************************************************************************

Sweet Tea Petite Stitchery & Co

Swing jurken zijn geweldig, snel om te maken, flatterend en leuk. Petite Stitchery & Co bracht net De Sweet Tea uit. Een swing top, tuniek en jurk. Het heeft een leuke mouwsplit met een schattige strik, een super leuk detail! Heel het blote schouder gedoe is zo een beetje saai aan het worden, dus ik ben klaar voor een paar zomers deze trend 😉

Sweat Tea Petite Stitchery & Co
Ik maakte de tunieklengte met de hoog/laag zoom en de lange mouwen.Ik gebruikte een dunne, soepele katoen tricot. gebruik geen zware of stijvere stoffen voor een swingdress of dat valt helemaal niet mooi. De pasvorm van dit patroon is super. Ik vind er echt alles leuk aan. De instructies zijn duidelijk en het is een heel snel klaar project. De mouw is even nadenken, maar het lijkt mij dat een beginner met durf dit moet kunnen maken.

Sweat Tea Petite Stitchery & Co

Het patroon is er ook voor meisjes dus je kan het samen “rocken” met je meisjes! 😀 Ik vind deze echt ideaal voor alle lichaamstypes. Dit is echt eentje voor iedereen!:) Ik ga er alvast meer maken! 😀

Ik liet mijn bril is opzij liggen voor deze shoot. Zooo raar, ik ben er helemaal “weirded out” van. Dus het zal bij deze ene gelegenheid blijven , want allereerst zag ik niks, omdat mijn glazen donker kleuren in de zon en ik dus totaal geen direct zonlicht gewend ben….ARGH zooooo licht! lol. Dus mijn ogen open houden was een helse strijd. Ten tweede ik hou ondertussen echt van mijn bril, over de laatste 30 jaar zijn ze een stuk van mij geworden en ik voel me beter met mijn bril op. Grappig eigenlijk, want als puber haatte ik die bril zo haha.

Patroon Dames: De Sweet Tea Dames
Patroon Meisjes: De Sweet tea Meisjes

 

Volg mij op Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Volg mij op instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Ik heb ook een nederlandstalig fbgroepje voor alles omtrent pdfpatronen: Naaien met Pdfpatronen en een engelstalige groep rond mijn blog: Diskordia’s Curvy Sewing Discussion Group
Volg mijn blog door rechts onderaan je emailadres in te vullen en je krijgt een mailtje elke keer ik post.

(Deze blogpost bevat aff. links)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s