Forester Coat

Forester Coat Twig + Tale
(nederlands onderaan)

Another men’s pattern! yay! I’ve been wanting to make hubbie a proper coat and jumped on the chance to test this one! It’s The Men’s Forester Coat by Twig + Tale. (It’s also out there for women!) Due to me jumping in to test very last-minute I had to make do with what I had in my stash. So the lining consists of 5 different fabrics. Which ended up pretty cool. The outer is a plaid I’d been hoarding a while after getting it in sale. The lining fabrics I won at a giveaway by Michael Miller Fabrics and the outer just cost me about 10 dollar, the buttons were left over from my trench. Who says making stuff isn’t cheaper than buying! 😀

Forester Coat Twig + Tale

BUT I’m such an airhead. I was cutting the fabric while watching Reign. I think I got distracted with the pretty clothes there (really if you have not seen this, the clothes on the women are divine!) and I managed to not have the fabric aligned well so my stripes don’t match. As you can see tho, the dog nor the man care. So I let it goooo. Anyways if you don’t inspire to be like Diskordia, this coat isn’t too difficult. I’d not say it’s a beginner’s sew, but the instructions are very clear, the welt pocket is a lot easier than it looks, all in all it’s doable if you have some experience in sewing under your belt.

Forester Coat Twig + Tale
There’s a lot of options for this one, You can see em all on the listing. I chose to make the windflap, skip the zipper and use the windflap as a plaquet for buttons and I made inner pockets, 2 instead of 1 by accident tho LOL. Hubbie chose the pixie hood . There’s also a cool separate add on for a nestledown option or maternity option. I don’t have kids, but heck I’d use it if I had a baby. Seems so cosy! With men the only way to rly tell if they like it , is if they wear it often. He’s been wearing it every single day, so I’m thinking it’s a winner :D.

Pattern: The Men’s Forester Coat

Follow me on Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Follow me on instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Come and join our fbgroup: Diskordia’s Curvy Sewing Discussion Group
Follow my blog and get an email every time I post by entering your email at the bottom right corner.

*************************************************************************************
Forester Coat Twig + Tale
Nog een mannen patroon! Yay! Ik wilde al zo lang een degelijke jas maken voor mijn man, dus ik vloog op de kans om deze te testen! Het is  De Men’s Forester Coat  door Twig + Tale. (Er is ook een versie voor vrouwen!) Doordat ik heel last-minute nog in de test ben gekomen had ik geen tijd om stof te kopen en moest het met wat ik had. Dus de voering bestaat uit 5 verschillende stoffen, wat eigenlijk best cool is geworden. De buitenkant is een ruitenstof die ik nog had liggen nadat ik ze in sale had gekocht. De voering heb ik gewonnen in een give away van  Michael Miller Fabrics  en de buitenkant kostte me een euro of 8, de knopen waren overschot van mijn trench. Wie zegt dat zelf maken duurder is dan kopen! 😀

Forester Coat Twig + Tale

MAAR ik ben zo’n kip. Ik was deze stof aan het knippen terwijl ik Reign aan het kijken was. Ik denk dat ik een beetje afgeleid was door de mooie kleding daar (echt, als je dit nog nooit gezien hebt, de jurken van de vrouwen zijn prachtig!) en ik ben er dus in geslaagd om de stof niet goed uit te lijnen en nu lopen de strepen dus niet door. Zowel hond als man geven er geen zier om, dus ik heb het ook maar laten gaan. Iig als je niet wil zijn als Diskordia, dan is deze jas niet gek moeilijk. Ik zou niet zeggen dat hij geschikt is voor een beginner, maar de instructies zijn duidelijk , de steek (??) zakken zijn makkelijker dan je denkt, het is allemaal goed te doen als je een beetje ervaring hebt.

Forester Coat Twig + Tale
Er zijn best veel opties voor deze, je kan ze allemaal zien op de “listing”. Ik koos ervoor om de wind flap te maken, de rits weg te laten en de windflap als knopenpad te gebruiken. Ik maakte ook binnenzakken, 2 ipv 1 per ongeluk LOL. Mijn man koos de puntkap. (in mijn hoofd heel de tijd, de pinnemuts :p) Er is ook een coole aparte add on die ervoor zorgt dat je je kind in de jas kan dragen, ik heb geen kinderen, maar hey, als ik er had, gebruikte ik dat zeker. Ziet er zo gezellig uit! Met mannen weet je pas of ze iets echt leuk vinden als ze het ook effectief dragen. Mijn man heeft deze elke dag aan dus ik denk dat het een succes is :D.

Patroon: De Men’s Forester Coat

Volg mij op Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Volg mij op instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Ik heb ook een nederlandstalig fbgroepje voor alles omtrent pdfpatronen: Naaien met Pdfpatronen en een engelstalige groep rond mijn blog: Diskordia’s Curvy Sewing Discussion Group
Volg mijn blog door rechts onderaan je emailadres in te vullen en je krijgt een mailtje elke keer ik post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s