Beltaine Fires Tunic

Beltaine Fires Tunic Mother Grimm
(nederlands onderaan)

I’m a huge fan of Mother Grimm, she makes fun designs! I got the chance to test her new tunic and it’s a winner. The Beltaine Fires Tunic is such a fun design with a ton of options! I really love you can choose pockets, cause well pockets! There’s a round hem, hanky hem, color blocking options etc. The sleeves are cut on the bodice, so they are very easy.

Beltaine Fires Tunic
I love all things swingy, so this is a winner again in my book! The plain option without pockets sews up in just about 20 minutes or so and it’s not difficult at all. It’s beginner friendly for sure. (the pockets can maybe be more challenging for a beginner, but I’d say doable!)

Beltaine Fires Tunic Mother Grimm
It comes in sizes XXXS to 5/6XL, they use a chart without numbers, so it’s kinda hard to explain what I made. I did grade between 3 sizes. It also comes in 3 heights, I made the regular. I made all mine out of drapey fabrics as viscose and dbp. you can use cl, but it’ll be a more boxy look.

Pattern: Beltaine Fires Tunic (on sale till 05/12/18 with code: “BELTAINE25”)

Follow me on Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Follow me on instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Come and join our fbgroup: Diskordia’s Curvy Sewing Discussion Group
Follow my blog and get an email every time I post by entering your email at the bottom right corner.

*************************************************************************************

Beltaine Fires Tunic Mother Grimm
Ik ben een grote fan van Mother Grimm, zij maakt super leuke ontwerpen met een hoekje af! Ik kreeg de kans om haar nieuwe tuniek te testen en het is een winnaar. De Beltaine Fires Tuniek is zo’n tof ontwerp met een hele hoop opties. Je kan zakken als optie kiezen, wat geweldig is , want…zakken!! Er is een ronde zoom en een zakdoekzoom (noemen wij dat zo lol?), color blocking opties etc. De mouwen zijn aangeknipt aan het lijfje, dus die zijn supermakkelijk.

Beltaine Fires Tunic Mother Grimm
I hou van alle swingy dingen, dus dit is echt een winnaar in mijn ogen! De “simpele” versie zonder zakken gooi je ineen in een minuut of 20 en het is totaal niet moeilijk. Het is zeker en vast te doen voor een beginner. (de zakken kunnen misschien net iets moeilijker zijn voor een beginnende naai(st)er, maar ik denk ook te doen!)

Beltaine Fires Tunic Mother Grimm

Maten lopen van XXXS tot 5/6XL, ze gebruiken een maattabel met stenen , dus het is nogal moeilijk uit te leggen wat ik maakte. Ik heb iig tussen 3 maten gegradeerd. Er zijn ook 3 hoogtematen, ik maakte “regular”. De mijne zijn allemaal uit viscose stretch of dbp. Je kan katoen tricot gebruiken, maar dan valt het minder vloeiend.

Patroon: Beltaine Fires Tuniek (in sale tot 12/05/18 met de code: “BELTAINE25”)

Volg mij op Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Volg mij op instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Ik heb ook een nederlandstalig fbgroepje voor alles omtrent pdfpatronen: Naaien met Pdfpatronen en een engelstalige groep rond mijn blog: Diskordia’s Curvy Sewing Discussion Group
Volg mijn blog door rechts onderaan je emailadres in te vullen en je krijgt een mailtje elke keer ik post.

2 thoughts on “Beltaine Fires Tunic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s