Brielle Blouse

Brielle Blouse Rebecca Page
(nederlands onderaan)

The first time I made The Brielle Blouse was in a fit check for Rebecca Page . At that time I made it in a stiff cheap cotton, since checking if it fit was the only thing and I so hated it, I rly did. This huge boxy shirt. I rly thought it was awful. Then it went into testing and since I can’t say no to a test, I went for it and joined in. I decide on a flowy vintage fabric out of my stash and started, thinking I would not like it at all. And then this happened! I freaking love it! So much better in the right fabric, so elegant with the high neck and the poofy sleeves are so cute! Another example of why fabric choice is so so important!

Brielle Blouse Rebecca Page
It comes in sizes xxs to 5xl. I made a 3xl. I made no alterations whatsoever. The instructions are very clear so it’s easy to follow. My bff wants to make it while she isn’t sewing long and I’m confident she’ll finish it! As always it’s also available for girls and dolls. They are very cute too! the sleeves are an option, so you can go sleeveless if you want.

Brielle Blouse Rebecca Page
I love the keyhole in the back, breaks up the plain back with a fun detail. I used snaps to close at the neck. Buttons and thread loops on the sleeves. I love the silhouette it gives with a pencil skirt underneath, but I bet it’s also cute on top of jeans!  I love how it’s loose on the waist, so I didn’t need to grade. I hope to see many Brielle’s popping up in my news feed soon! 😀

Pattern Ladies: Brielle Ladies
Pattern Girls: Brielle Girls
Pattern Dolls: Brielle Dolls
Pattern Bundle: Brielle Bundle

(on sale till 06/03/18)

Follow me on Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Follow me on instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Come and join our fbgroup: Diskordia’s Curvy Sewing Discussion Group
Follow my blog and get an email every time I post by entering your email at the bottom right corner.

(this blogpost contains aff. links)

*************************************************************************************
Brielle Blouse Rebecca Page
De eerste keer dat ik de Brielle Blouse maakte was tijdens een fit check voor Rebecca Page . Op die moment maakte ik het in een goedkope, stijve katoen, aangezien zien of het past het enige doel was op die moment en mijn god wat haatte ik het! Echt waar. Zo vierkant en gigantisch! Ik vond het echt zo vreselijk. Dan ging het in testing en ik kan niet nee zeggen tegen een test, dus ik deed maar mee lol. Ik koos deze keer een vloeiende vintage stof uit mijn voorraad en begon eraan, denkende dit wordt helemaal niks. En dan gebeurde dit! Dit is gewoon geweldig! Zo zo zoveel beter in de juiste stof, zo elegant met die hoge nek en de pofmouwen zijn zo leuk. Weer een voorbeeld van hoe je stofkeuze alles bepaald!

Brielle Blouse Rebecca Page
Het komt in maten xxs tot 5xl. Ik maakte een 3xl. Ik deed geen enkele aanpassing. De instructies zijn heel duidelijk dus ze zijn makkelijk te volgen. Mijn bff wil er ook 1 maken en die naait nog mor pas en ik ben er zeker van dat het lukt. Als altijd is het ook beschikbaar voor meisjes en poppen. Die zijn ook heel schattig! De mouwen zijn optioneel, dus je kan zonder mouw als je wil.

Brielle Blouse Rebecca Page

I hou van de split achteraan, het breekt de achterkant met een leuk detail. Ik gebruikte in de nek kamsnaps om te sluiten en aan de mouwen lusjes en knopen. Ik vind het silhouet met een potloodrok heel mooi, maar volgens mij is het ook een topper op jeans. Het is ook tof dat het los is op de taille, dus ik moest niet graderen. Ik hoop dat ik veel Brielle’s zie verschijnen op het net! 😀

Patroon Dames: Brielle Dames
Patroon meisjes: Brielle Meisjes
Patroon Poppen: Brielle Poppen
patroon bundel: Brielle Bundel

(in sale tot 03/06/18)

Volg mij op Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Volg mij op instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Ik heb ook een nederlandstalig fbgroepje voor alles omtrent pdfpatronen: Naaien met Pdfpatronen en een engelstalige groep rond mijn blog: Diskordia’s Curvy Sewing Discussion Group
Volg mijn blog door rechts onderaan je emailadres in te vullen en je krijgt een mailtje elke keer ik post.

(Deze blogpost bevat aff. links)

One thought on “Brielle Blouse

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s