Summer Skirt and Classic T-Shirt

Summer Skirt and Classic T Shirt Wardrobe By Me
(nederlands onderaan)

Wardrobe By Me has 2 new releases! The Summer Skirt and a Classic T-Shirt Pattern . That skirt is so cute, I HAD to test it. A funny story comes with it. My bff was here sewing, I was playing instruction book (as in bossing her around what to do) and at the same time I was making this skirt. Turns out constructing 2 different items at the same time in your head leads to accidents. I miscut the ruffle and made it double the width than intended. I didn’t notice it until after the skirt was finished. I posted about my silliness in the test and turns out everybody loved it and it got included in the pattern as an option! I’m a trendsetter!!  So this skirt has 2 ruffle options (hihi) and 3 length options.

Summer Skirt and Classic t-Shirt Wardrobe By me

Sizing runs from 0 to 24. I made a 24 skirt, the shirt is a 22 bust, 24 waist. Fit in both is great. I love this very plain shirt tbh. It’ll be so nice as a staple, even to wear under sweaters in winter and to use as shirt to put print on I cut with the cutter. I haven’t worn one in years, but I’m loving the slightly oversized 80’s look.

Summer Skirt and Classic T Shirt Wardrobe By Me

You can make the skirt out of any woven, make sure it’s drapey and flowy tho. You don’t want it to end up boxy. It has an elastic in the back, so no fussing with zippers.  The shirt can be made out of jersey with or without stretch. Mine is a solid cotton jersey with stretch.

Pattern Skirt: The Summer Skirt
Pattern T-Shirt:  Classic T-Shirt

Follow me on Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Follow me on instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Come and join our fbgroup: Diskordia’s Curvy Sewing Discussion Group
Follow my blog and get an email every time I post by entering your email at the bottom right corner.

(this blogpost contains aff. links)

*************************************************************************************
Summer Skirt and Classic T Shirt Wardrobe By Me
Wardrobe By Me heeft 2 nieuwe releases! De Summer Skirt en een Klassiek T-Shirt Patroon . Deze rok is zo leuk, ik MOEST die testen. Er hoort nog een leuk verhaal bij ook. Mijn bff was hier aan het naaien, ik was instructieboek (als in geef orders) aan het spelen en ondertussen deze rok aan het maken. Nu blijkt dat 2 verschillende patronen tegelijk in je hoofd maken leidt tot fouten. Ik knipte de ruffle (geen idee hoe dat te vertalen) per ongeluk dubbel zo breed als de bedoeling was. Het viel mij ook niet op tot de rok af was. Daarna postte ik dit in de test en iedereen vond het zo leuk dat het opgenomen is in het patroon als optie! Ik ben een Trendsetter!! Dus deze rok heeft 2 ruffle opties (hihi) en 3 lengte opties).

Summer Skirt and Classic t-Shirt Wardrobe By me
Maten lopen van 0 tot 24. ik maakte een 24 rok en het shirt is een 22 buste, 24 taille. Pasvorm bij beide is top. Ik hou wel van dit erg simpel shirt. Het is zo tof als basic en om in de winter onder een sweater te dragen en om te gebruiken als shirt om iets leuks op te zetten in flex. Ik heb al jaren zo geen shirt meer gedragen, maar ik hou wel van de oversized , 80’s look.

Summer Skirt and Classic T Shirt Wardrobe By me
Je kan de rok maken uit alle geweven stoffen, maar let wel op dat het een stof is die mooi vloeit en valt. Je wil niet dat het te blokkerig wordt. Het heeft een elastiek vanachter, dus geen gedoe met ritsen. Het shirt kan je maken uit tricot met of zonder stretch, mijne is een katoen tricot met stretch.

Patroon Rok: Summer Skirt
Patroon T-Shirt:  Klassiek T-Shirt

Volg mij op Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Volg mij op instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Ik heb ook een nederlandstalig fbgroepje voor alles omtrent pdfpatronen: Naaien met Pdfpatronen en een engelstalige groep rond mijn blog: Diskordia’s Curvy Sewing Discussion Group
Volg mijn blog door rechts onderaan je emailadres in te vullen en je krijgt een mailtje elke keer ik post.

(Deze blogpost bevat aff. links)

4 thoughts on “Summer Skirt and Classic T-Shirt

  1. Ik vind het een hele mooie rok, het shirt daarentegen zou ik persoonlijk met een V-hals (of lees diepe uitsnijding) maken, volgens mij zou het zo net iets eleganter ogen en hoe strakker het shirt hoe beter (stylisch gezien), je hebt er zeker het figuur voor!
    Linda

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s