Sapphire Tank

Sapphire Petite Stitchery & Co
(nederlands onderaan)

I was looking for a while for a good pattern for a basic layering tank.  Just a good fitting tank that can go under blouses or heck even another tank (so you get 2 colors straps). I used to just buy very cheap ones in a cheapo store, but it had been bothering me that this was the 1 hole in my me made wardrobe.  Now Petite Stitchery & Co released one! The Sapphire Tank.

Sapphire Petite Stitchery & Co

It comes in sizes XS to 3X and in cupsizes B, C, D , E . I made a 1X cup C. (note that it’s not your actual cupsize, check out the tutorial to see how you determine your cupsize for these!) There’s also optional sleeves for who want it! 🙂 I used a viscose jersey for this one. I intend to try cotton too! I love how perfect the fit is with the cupsizes, no weird wrinkles, no gaping, perfect!

Sapphire Petite Stitchery & Co
Tbh I’d probably even wear it just like that, so I’d say layering is optional ;). It sews up very fast and I’d say a beginner can tackle this. Maybe I can make a scale. My bff is learning how to sew. She just started so I could do a “Can Lindsay make it” scale. 1 being no, 10 being for sure! Well this would be a 10. She’d own this pattern! 😀 I have a feeling I’ll be making a load of these! They are also so fun to play with, with the cutting machine and heatpress.

Pattern: The Sapphire Tank

Follow me on Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Follow me on instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Come and join our fbgroup: Diskordia’s Curvy Sewing Discussion Group
Follow my blog and get an email every time I post by entering your email at the bottom right corner.

(this blogpost contains aff. links)

*************************************************************************************
Sapphire Petite Stitchery & Co

Ik was al een tijdje op zoek naar een patroontje voor een tanktop die je onder iets kan dragen, zoals een blouse of gewoon zelfs een andere tanktop (zodat je 2 kleuren bandjes hebt). Ik kocht altijd de heel goedkope van de action, maar het zat me al even tegen dat dit het ene gat in mijn zelf gemaakt warderobe was. Nu bracht  Petite Stitchery & Co eentje uit! De Sapphire Tank.

Sapphire Petite Stitchery & Co
Het komt in maten XS tot 3X en in de cupmaten B, C, D en E. Ik maakte een 1X, C cup. (let op! De cupmaten zijn niet je effectieve cupmaat, lees de tutorial goed om te zien hoe je je cup voor deze tank bepaald.) Er zijn ook optionele mouwen voor wie er graag wil! 🙂  Ik gebruikte viscose tricot voor deze, maar ben nog van plan om katoen tricot ook te proberen. Ik vind de pasvorm helemaal top met de cupmaten. Geen rare rimpels, geen openstaand armsgat, gewoon perfect!

Sapphire Petite Stitchery & Co
Om eerlijk te zijn, zou ik het zelfs nog gewoon zo durven dragen, dus volgens mij zijn laagjes optioneel ;). Het is snel klaar en makkelijk en ik zou zeggen dat een beginner dit kan. Hmmz misschien kan ik een schaal maken. Mijn bff is net aan het leren naaien. Ze begon net, dus ik kan een “kan Lindsay dit maken” schaal oprichten. 1 zijnde nee en 10 zeker en vast. Wel, dit zou een 10 zijn, eitje voor haar! 😀 . Ik heb het idee dat ik er hier een hele stapel van nodig heb! Ze zijn ook leuk om erna te bedrukken met de snijmachine en pers.

Patroon: De Sapphire Tank

Volg mij op Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Volg mij op instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Ik heb ook een nederlandstalig fbgroepje voor alles omtrent pdfpatronen: Naaien met Pdfpatronen en een engelstalige groep rond mijn blog: Diskordia’s Curvy Sewing Discussion Group
Volg mijn blog door rechts onderaan je emailadres in te vullen en je krijgt een mailtje elke keer ik post.

(Deze blogpost bevat aff. links)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s