Claudia Dress

Claudia Sinclair Patterns

(nederlands onderaan)

I got to test for Sinclair Patterns for the first time! The Claudia Dress was the subject 😉 . It’s a godet style dress in knit, with flutter sleeves. There’s different length options, from tunic till the length I made and 2 neck options, a V neck with facing or a faux V neck. I made the faux one. Sizing runs from us0 to us22. I made a us18 bust graded to 20 waist and hips. I used a cotton jersey.

Claudia Sinclair Patterns

Their patterns also come in heights, I made the regular height. I decided to make the side panels in the same fabric, you can also color block those as accent panels. The pattern is very professionally drafted and the directions are easy to follow. I’d say and 8 on the Lindsay scale. The fit is great and gives you a nice shape. I feel it somehow makes me a bit taller ;). Really love this dress in my pound fabric. I’ll be walking with the fishes! 😀

Claudia Sinclair Patterns
What’s also really cool is that the back can be regular or curved, to reduce wrinkling in the back. I used the curved back and I think it fits my back pretty perfect! I’m definitely going to make another one, probably a tunic length. With this crazy weather over here, I’m wearing so many summer clothes, I can use more for sure! 😀

Pattern: The Claudia Dress

Follow me on Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Follow me on instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Come and join our fbgroup: Diskordia’s Curvy Sewing Discussion Group
Follow my blog and get an email every time I post by entering your email at the bottom right corner.

(this blogpost contains aff. links)

*************************************************************************************
Claudia Sinclair Patterns
Ik mocht testen voor Sinclair Patterns voor de eerste keer! De Claudia Dress was het onderwerp ;). Het is een godet jurk in stretch, met vlindermouwen. Er zijn verschillende lengte opties, van tuniek tot de lengte die ik maakte. Ook zijn er 2 neklijn opties, ofwel met een belegje ofwel een faux v nek. Ik maakte de valse! haha. Maten lopen van us0 tot us24, ik maakte een 18 buste en 20 taille en heupen. Ik gebruikte katoen tricot.

Claudia Sinclair Patterns
Hun patronen komen ook in lengte maten, ik maakte de ‘regular’. De zijpanelen heb ik in dezelfde stof gedaan, je zou echter kunnen color blocken voor een accent. Het patroon is heel professioneel gemaakt en de instructies zijn makkelijk om te volgen.  Ik zou zeggen een 8 op de Lindsay schaal :D. De pasvorm is perfect en het geeft je een mooie vorm. Ik vind dat het mij ietwat groter maakt ;). Ik ben gek op deze jurk in mijn vijverstofje! Ik kan nu op stap met de vissen! 😀

Claudia Sinclair Patterns

Wat ook heel cool is dat je de rug “normaal” kan maken of “gebogen”, dit kan rimpels voorkomen achteraan. Ik gebruikte de laatste en dat past mijn rug perfect! Ik ga er zeker nog 1 maken, waarschijnlijk tuniekengte. Met dit warm weer hier draag ik al zoveel zomerkledij, een beetje meer mag nog! 😀

Patroon: De Claudia Dress

Volg mij op Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Volg mij op instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Ik heb ook een nederlandstalig fbgroepje voor alles omtrent pdfpatronen: Naaien met Pdfpatronen en een engelstalige groep rond mijn blog: Diskordia’s Curvy Sewing Discussion Group
Volg mijn blog door rechts onderaan je emailadres in te vullen en je krijgt een mailtje elke keer ik post.

(Deze blogpost bevat aff. links)

2 thoughts on “Claudia Dress

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s