The Althea Tank

Althea Tank DIBY
(nederlands onderaan)

The DIBY.CLUB is working so hard behind the scenes! The latest testing I’ve done for them is this Althea Tank. I know I blogged about a lot of tanks by now, but this is again very different. This racerback tank has a relaxed fit, yet it’s not swingy and a lot of fun options. From a banded hem (which I did) to a cross over back, a hood, a kangaroo pocket. All you could want from 1 pattern and more!

Althea Tank DIBY
Sizing is extensive from misses 00 to plus 36. I made a plus 18 bust, 20 waist. I love the relaxed fit and it’s so nice to wear. I used a drapey cotton jersey for my version. Instructions are very clear and extensive. Really getting a DIBY pattern is like buying a sewing and fitting book! This is absolutely beginner friendly!

Althea Tank DIBY
The back has a seam, this is to eliminate any funny business with sway back issues. I know some of you prefer to not have a seam in the back, but trust me in most cases it’s absolutely worth it! The shorts I’m wearing are The Walker Shorts by DIBY, So I’m all DIBY woop woop 😀

Pattern: The Althea Tank
Pattern: The Walker Shorts

Follow me on Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Follow me on instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Come and join our fbgroup: Diskordia’s Curvy Sewing Discussion Group
Follow my blog and get an email every time I post by entering your email at the bottom right corner.

(this blogpost contains aff. links)

*************************************************************************************
Althea Tank DIBY

De DIBY.CLUB is heel hard aan het werk achter de schermen! Het laatste dat ik voor hen testte, is deze  Althea Tank. Ik weet dat ik al over heel wat tank tops heb geblogd de laatste tijd, maar deze is weer helemaal anders. Deze racer back heeft een vrij losse pasvorm, maar niet swingy en er zijn hopen opties. Van een zoom met een band (welke ik maakte), tot een gekruiste rug, een kap, een kangeroe zak, kortom alles wat je kan willen van 1 patroon en meer!

Althea tank DIBY
Het matenbereik is groot, met maten van dames 00 tot plus 36. Ik maakte een plus 18 buste, plus 20 taille. Ik vind de losse pasvorm top, zo comfortabel om te dragen. De instructies zijn heel duidelijk en uitgebreid. Een DIBY patroon kopen is een beetje een naai en pas boek ineens erbij krijgen! Dit is absoluut beginner vriendelijk!

Althea Tank DIBY
The rug heeft een naad, dat is om ervoor te zorgen dat het mooier valt achteraan. Ik weet dat sommige onder jullie daar vaak een probleem mee hebben, maar geloof me in de meeste gevallen is het het gewoon echt het waard! De short die ik aan heb is De Walker Shorts van DIBY, dus ik ben helemaal DIBY vandaag woop woop 😀

Patroon: De Althea Tank
Patroon: De Walker Shorts

Volg mij op Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Volg mij op instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Ik heb ook een nederlandstalig fbgroepje voor alles omtrent pdfpatronen: Naaien met Pdfpatronen en een engelstalige groep rond mijn blog: Diskordia’s Curvy Sewing Discussion Group
Volg mijn blog door rechts onderaan je emailadres in te vullen en je krijgt een mailtje elke keer ik post.

(Deze blogpost bevat aff. links)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s