Kimono Top & Dress

Kimono Dress Halla
(nederlands onderaan)

Sometimes, very rarely tho, I’ll actually buy a pattern. Haha , not that I lack patterns outside of testing, but The Kimono Top and Dress by Halla Patterns stole my heart from the first sneak peek I saw. I usually love everything from Halla, except the little ° that has to go on their name, I don’t even know how to type that. I forgive them this tiny thing tho 😉 .

kimono dress halla
I’m between size 20 and 22 for my bust at Halla, what I always do is size down to 20 , but use the cut line for a bigger bust. That always works like a charm for me. In this case I then grade the waistband to a 22 (since that is where the apple starts) and used a 22 skirt. I used my last big piece of DBP for this, so glad I used it for this, cause I find it perfection! This means tho that I’m on the prowl for ppl going from the USA to Europe with space in their suitcase, who are willing to bring some DBP along for me ;). I so love DBP, it’s beyond me that nobody is making it or even selling it here. If you do know a viable resource for me, give me a poke please!

Kimono Dress Halla
I choose to make the dress length, there are many more options tho, even a cardigan with or without an obi. I’m going to have to try that too for sure! I’ve also been thinking I need to attach the skirt of this pattern to the bodice of Amelia . I think that would be pretty amazing! 🙂

Pattern: Kimono Dress

Follow me on Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Follow me on instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Come and join our fbgroup: Diskordia’s Curvy Sewing Discussion Group
Follow my blog and get an email every time I post by entering your email at the bottom right corner.

(this blogpost contains aff. links)

*************************************************************************************
kimono Dress Halla
Soms, heel soms, koop ik is een patroon. Haha, niet dat ik er te kort kom buiten het testen, maar De Kimono Top en Jurk van Halla Patterns stal mijn hart van de eerste sneap peek die ik zag. Ik hou van alles van Halla, behalve dan dat klein ° dat eigenlijk op hun naam hoort, waarvan ik niet eens weet hoe het te typen. Maar dat vergeef ik hen graag ;).

Kimono Dress Halla
Ik zit tussen maat 20 en 22 voor mijn buste bij Halla, wat ik doorgaans doe is dan 20 kiezen en de kniplijn voor een grote buste gebruiken, werkt perfect voor mij. Voor deze jurk liet ik de tailleband dan uitlopen naar een 22 en gebruikte ik een 22 rok. Ik gebruikte mijn laatste grote stuk DBP vanuit de USA voor deze, zo blij dat ik het heb gebruikt voor dit, want het past perfect bij elkaar! Dit wil wel zeggen dat ik dus op zoek ben naar mensen die van de USA naar hier reizen met wat kofferruimte om DBP voor me mee te nemen ;). Ik hou zo van DBP, ik snap echt niet dat dat hier onvindbaar blijft. Weet je toch ergens waar ik het kan vinden? Geef me dan aub een por! 🙂

kimono Dress Halla
Ik koos ervoor om de jurklengte te maken, er zijn echter nog veel meer opties, zelfs een cardigan met of zonder obi. Dat ga ik zeker ook is proberen! Ik heb ook al zitten denken dat ik de rok van dit patroon is een lijfje van Amelia wil zien . Dat wordt volgens mij super geweldig! 🙂

Patroon: Kimono Jurk

Volg mij op Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Volg mij op instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Ik heb ook een nederlandstalig fbgroepje voor alles omtrent pdfpatronen: Naaien met Pdfpatronen en een engelstalige groep rond mijn blog: Diskordia’s Curvy Sewing Discussion Group
Volg mijn blog door rechts onderaan je emailadres in te vullen en je krijgt een mailtje elke keer ik post.

(Deze blogpost bevat aff. links)

5 thoughts on “Kimono Top & Dress

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s