Rosa Tulip Top & Dress

Rosa DIBY
(nederlands onderaan)

I’m a big fan of DIBY so I tested the Rosa Tulip Dress and Top . I so messed this project up lol. I wanted a knee-length dress. I just was going to have enough fabric. I cut and turns out I didn’t mirror the front skirt piece. No fabric left to cut another one, so I could only cut it down to top length. I’m so gutted, I like the top, but I wanted a dress boehoe.

Rosa DIBY
Sizing runs from misses 00 to plus 36 at DIBY, I made a plus 18 bust, plus 20 waist. It’s very comfy cause it just has an elastic in the waist en the tie is really cute. I made elbow length sleeves (there’s many sleeve options) so I can wear it in fall, cause I felt it’s a fall fabric with the deer. There’s also a knee-length (sigh) and a maxi-length skirt.

Rosa DIBY
I look horrid in these pics, but that day was like 40°C. I was really suffering! The things I do for you guys! Haha. I’m wearing my Walker shorts with it, also by DIBY. It’ll be cute on full length pants too I think. It’s not a difficult sew and the instructions are very extensive, a beginner should be fine I think. Oh and I used cotton jersey.

Pattern Top: The Rosa Tulip Dress & Top
Pattern Shorts: Walker Shorts

Follow me on Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Follow me on instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Come and join our fbgroup: Diskordia’s Curvy Sewing Discussion Group
Follow my blog and get an email every time I post by entering your email at the bottom right corner.

(this blogpost contains aff. links)

*************************************************************************************

Rosa DIBY
Ik ben een grote fan van DIBY dus ik testte De Rosa Tulip Jurk en Top . Ik ben er in geslaagd zo te knoeien met dit project. Ik wilde een knie lengte, ik had net genoeg stof. Ik knip en dan zie ik dorie, de rok vooraan niet gespiegeld! Geen stof meer om een nieuw deel te knippen, dus de enige oplossing was om het te verkorten naar top lengte. Ik vind de top leuk, maar boehoe ik wilde echt een jurk.

Rosa DIBY
Maten bij DIBY lopen van dames 00 tot plus 36. Ik maakte een plus 18 buste, plus 20 taille. Het is mega comfortabel, want er zit alleen een elastiek in de taille. het lint is een leuk detail. Ik maakte elleboog lengte mouwen (er zijn nog veel meer mouw opties) zodat ik het kan dragen in de herfst. Ik vond het een herfstig stofje met de hertjes. Er is ook een knie lengte (zucht) en maxi lengte rok.

Rosa DIBY
Ik zie er vreselijk uit op mijn foto’s maar die dag was het 40°! Ik zag echt af! De dingen die ik doe voor jullie! Haha. Ik heb ook mijn Walker short aan, ook van DIBY. De top is ook tof op een lange broek denk ik. Het is niet moeilijk om te maken, de instructies zijn super uitgebreid, dus een beginner kan dit. Oh en ik gebruikte katoen tricot.

Patroon Top: De Rosa Tulip Jurk & Top
Patroon Short: Walker Short

Volg mij op Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Volg mij op instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Ik heb ook een nederlandstalig fbgroepje voor alles omtrent pdfpatronen: Naaien met Pdfpatronen en een engelstalige groep rond mijn blog: Diskordia’s Curvy Sewing Discussion Group
Volg mijn blog door rechts onderaan je emailadres in te vullen en je krijgt een mailtje elke keer ik post.

(Deze blogpost bevat aff. links)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s