Lammas Tide Top and Dress

Lamma Tide Mother Grimm
(nederlands onderaan)

I really love Mother Grimm, so I’m always happy to test for her. This is the Lammes Tide Top / Dress . A very feminine design with pretty sleeves. They are cut with the bodice, dolman style, so you don’t even need to go through the hassle of putting them in. There’s a whole whole lot of options. 4 sleeve lengths, 4 dress lengths and pockets! Sizing roughly runs from uk0 to uk32. the size charts doesn’t go by numbers tho, but by stones, which makes it a bit hard to explain what I made.

Lammas Tide Dress Mother Grimm
It comes in 3 length sizes, I made the regular. be sure to check you look at the correct listing cause they are sold separately and in bundles.  I love the fit, it’s spot on and very comfy. It’s an easy quick sew, a beginner def. can manage.

Lammas Tide Dress Mother Grimm
I used a thin cotton jersey by Megan Blue Fabrics . I love how it drapes with this pattern. The white band is also a cotton jersey. I decided to do a lettuce hem also in white. I’ll surely make more of these!

Pattern: Lammas Tide Top and Dress
Fabric: Megan Blue Fabrics

Follow me on Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Follow me on instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Come and join our fbgroup: Diskordia’s Curvy Sewing Discussion Group
Follow my blog and get an email every time I post by entering your email at the bottom right corner.

(this blogpost contains aff. links)

*************************************************************************************

Lamma Tide Mother Grimm
Ik ben echt heel gek op Mother Grimm, dus ik test graag voor haar. Dit is de  Lammes Tide Top / Jurk . Een heel vrouwelijk ontwerp met prachtige mouwen. Deze zijn aangeknipt aan het lijfje, dus je hoeft niet eens mouwen in te zetten. Er zijn een hele hoop opties , 4 mouw lengtes, 4 jurk lengtes en zakken! Maten lopen van uk0 tot uk32. De matentabel gebruikt geen nummers maar stenen, dus is het een beetje moeilijk om uit te leggen wat ik maakte.
Lammas Tide Mother Grimm
Het is er in 3 lengte maten, ik maakte de ‘regular’. Let goed op wat je koopt, moest je het kopen. Je kan alle lengte maten apart kopen en in bundels. Ik vind de pasvorm helemaal top, zit goed en heel comfortabel. Het is een snel klaar project, niet al te moeilijk, beginners kunnen er helemaal voor gaan.

Lammas Tide Mother Grimm

Ik gebruikte een dunne katoen tricot van  Megan Blue Fabrics . Ik vind dat deze prachtig valt met dit patroon. De witte band is ook een katoen tricot. Ik besloot om een rolzoom ook in het wit te doen. Ik maak er zeker nog!

Patroon: Lammas Tide Top en Jurk
Stof: Megan Blue Fabrics

Volg mij op Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Volg mij op instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Ik heb ook een nederlandstalig fbgroepje voor alles omtrent pdfpatronen: Naaien met Pdfpatronen en een engelstalige groep rond mijn blog: Diskordia’s Curvy Sewing Discussion Group
Volg mijn blog door rechts onderaan je emailadres in te vullen en je krijgt een mailtje elke keer ik post.

(Deze blogpost bevat aff. links)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s