Fashionista Jean Jacket

Fashionista Jean Jacket Winter Wear Designs
I haven’t tested for Winter Wear Designs in a while and I dunno why, cause I love the patterns! I corrected this by testing the Fashionista Jean Jacket. It’s a cropped jacket designed for wovens without stretch (it hits at high hip), which makes it ideal to go with a dress, I didn’t own a dress by WWD, but I do intend to wear it on top of dresses 🙂 . It flares out a bit, leaving room for your skirt (I hate how dresses get bunched up under a jacket). It has such pretty welt pockets too! (side seam pockets too if you wish)

Fashionista Jean Jacket Winter Wear Designs
Fit is great and apple friendly! Sizing runs from xxs to xxxl, I made a xxl. It has so many pretty details, the front yokes, the neckbinding, etc. You can get creative with your topstitching and give it a real store-bought look! The instructions are very clear, I’d not say it’s a beginner pattern tho. It’s rated as an intermediate pattern and I feel that’s correct.

Fashionista Jean Jacket Winter Wear Designs
So now my troubles, not with the pattern! But with the fabric! I washed this denim once. I figured that’s okay and started on this. While making it, I noticed it still bled on my ironing board cover and once finished and put on I noticed it’s still very very stiff! It wrinkles immediately and just falls,  well … stiff. So I think it’ll take some wearing or another few washes to fall better. Suzanne (the designer from WWD) gave me the tip to next time wash 5 times before using it in a project! I will try this for sure!

Pattern: The Fashionista Jean Jacket
Pattern Top: The Tidewater Tee

Follow me on Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Follow me on instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Come and join our fbgroup: Diskordia’s Curvy Sewing Discussion Group
Follow my blog and get an email every time I post by entering your email at the bottom right corner.

(this blogpost contains aff. links)

*************************************************************************************
Fashionista Jean Jacket Winter Wear Designs
Ik heb al even niet meer getest voor Winter Wear Designs en ik weet niet waarom, want ik hou echt van haar patronen! Ik heb dit gecorrigeerd met de Fashionista Jean Jacket. Het is een cropped vestje, ontworpen voor gewoven stoffen zonder stretch (het zit net op je heupbeen), dit maakt het ideaal om te dragen op een jurk. Ik heb geen jurkje van WWD , maar ik ben wel van plan om het op een jurk te dragen :). Het heeft een beetje swing, waardoor er ruimte blijft voor je rok (ik haat het hoe jurken opgepropt zitten onder een te lang jasje). Het heeft ook zo’n mooie paspelzakken! (een zak in de zijnaad kan ook, als je wil)

Fashionista Jean Jacket Winter Wear Designs

De pasvorm is geweldig en erg appel vriendelijk! Maten lopen van xxs tot xxxl, ik maakte xxl. Het heeft zoveel mooie details zoals alle inzetstukken, de nekafwerking, etc. Je kan ook lekker creatief wezen met je topstitching en het een echt “het lijkt wel net uit de winkel” look geven! De instructies zijn heel duidelijk. Ik zou wel niet durven zeggen dat het een beginners patroon is. Op de site zelf staat het als intermediate (gevorderde) en ik zou denken dat dat klopt.

Fashionista Jean Jacket Winter Wear Designs
Oke, dan nu de problemen, niet met het patroon!! Maar met de stof. Ik waste deze jeans 1 keer voor. Ik dacht leuk, we gaan ervoor! Maar eens ik hiermee bezig was, zag ik dat het nog af gaf op de hoes van mijn strijkplank en eens af merkte ik dat het heeeeel stijf blijft staan! het kreukt direct en blijft, tja…stijf. Dus ik denk dat het wat gedragen moet worden of nog een paar keer gewassen. Suzanne (de ontwerpster van wwd) gaf me de tip om volgende keer jeans zeker 5 keer te wassen voor gebruik, dat zou de stof soepeler maken. Dat ga ik zeker is proberen een volgende keer!

Patroon jasje: De Fashionista Jean Jacket
Patroon Top: De Tidewater Tee

Volg mij op Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Volg mij op instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Ik heb ook een nederlandstalig fbgroepje voor alles omtrent pdfpatronen: Naaien met Pdfpatronen en een engelstalige groep rond mijn blog: Diskordia’s Curvy Sewing Discussion Group
Volg mijn blog door rechts onderaan je emailadres in te vullen en je krijgt een mailtje elke keer ik post.

(Deze blogpost bevat aff. links)

One thought on “Fashionista Jean Jacket

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s