Komi Kimono Jacket

Komi Jacket Wardrobe By Me
(nederlands onderaan)

I always liked the Komi Jacket by Wardrobe By Me, so I was more than happy to help test the extended size range. You can make it in woven or knit, make sure to use a very stable knit like Ponte, which is what I used too. The knit version has no darts, the woven version has darts. I didn’t need to grade out for this one, it’s roomy. So I made a size 20, sizing runs from 0 to 24.

Komi Jacket Wardrobe By Me
I love the dropped shoulder and the pockets too! They are very big, ideal for a fall day in the woods , so I have a pocket to put dog treats in and my own crap haha. I love the pretty sleeve cuff and I had never done it this way, nice to learn a new thing! 🙂 The fit is great and instructions are very clear. This one is not overly difficult. A confident beginner can tackle this one for sure.

Komi Jacket Wardrobe By Me
As you can see in the back, the way the plaid was printed on the fabric completely did my head in for pattern matching. It’s only noticeable in the back tho, and since my hair is down to my hips I decided idc! I’ll be a rebel again, that’s oke haha. I wish there was a pattern matching course somewhere tho, It’s so not my skill, most pattern matching happens out of sheer luck in my case lol. I can get stripes right, kinde lol, but plaid on the bias is beyond me haha.

Pattern:  Komi Jacket  (on sale till 10/26/18)

Follow me on Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Follow me on instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Come and join our fbgroup: Diskordia’s Curvy Sewing Discussion Group
Follow my blog and get an email every time I post by entering your email at the bottom right corner.

(this blogpost contains aff. links)

*************************************************************************************
Komi Jacket Wardrobe By Me
Ik was al altijd fan van de Komi Jas van Wardrobe By Me,  dus ik was er als de kippen bij om het uitgebreide matenbereik mee te testen. Je kan deze in gewoven stoffen maken en in gebreide stoffen. Gebruik wel zeker een stabiele stof zoals punta, zoals ik ook deed. De gebreide versie heeft geen coupenaad aan de buste, de gewoven versie wel. Ik moest niets veranderen aan de taille, want het patroon is redelijk ruim. Dus ik maakte een maat 20, maten lopen van 0 tot 24.

Komi Jacket Wardrobe By Me
Ik vind de verlaagde schouder (zeggen we dat zo in het nederlands???) super leuk en de zakken zijn ook top. Ze zijn heel groot, ideaal voor een herfstdag in het bos. Ik kan er hondenkoekjes in kwijt en al mijn eigen brol haha. De mouwboorden zijn leuk en speciaal. Ik had ze nog nooit zo gemaakt, dus weer wat bijgeleerd! De pasvorm is prima en de instructies makkelijk te volgen. Ik zou denken dat een ervaren beginner dit wel kan.

Komi Jacket Wardrobe By Me
Zoals je kan zien achteraan was ik serieus in de war door de manier waarop de ruiten op de stof geprint zijn. Dus ik faalde hopeloos met het mooi te laten uitkomen. Je ziet het alleen echt achteraan en ach mijn haar komt tot op mijn heupen, dus ik besloot dat het me niet kan schelen! Ik ben wel weer de rebel, het is oke haha. Kon ik maar een ‘patroon laten uitkomen’ cursus volgen, want het is echt niet mijn skillset. Meestal als iets uitkomt is dat puur door geluk in mijn geval lol. Strepen kan ik nog net laten uitkomen, maar ruiten op de bias gaan over mijn hoofd haha.

Patroon:  Komi Jas  (in sale tot 26/10/18)

Volg mij op Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Volg mij op instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Ik heb ook een nederlandstalig fbgroepje voor alles omtrent pdfpatronen: Naaien met Pdfpatronen en een engelstalige groep rond mijn blog: Diskordia’s Curvy Sewing Discussion Group
Volg mijn blog door rechts onderaan je emailadres in te vullen en je krijgt een mailtje elke keer ik post.

(Deze blogpost bevat aff. links)

2 thoughts on “Komi Kimono Jacket

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s