Mariella Dress

Mariella Dress Rebecca Page
(nederlands onderaan)

It’s been a while since I tested a dress, cause frankly I have too many, but I couldn’t pass The Mariella Dress by Rebecca Page . I was intrigued by the knot, I tried a knotted top when I was just sewing and it got my head spinning haha. So I felt it was time to get over the knotfear. This pattern is designed for knits, I used a lightweight cotton jersey.

Mariella Dress Rebecca Page
It comes in sizes xxs to 5xl. I made a 2xl. I chose the shortest sleeve length, There’s 2 to choose from. I made the longest skirt, there’s more options up till a topversion. This is the short frill, you can do a longer one or an asymmetrical one too. It’s a very quick sew once you get your head around the knot part. I’d suggest to not overthink it and make sure you have room to lay out your pieces when pinning so you see what you are doing.

Mariella Dress Rebecca Page
The coolest thing about this dress, there is no hemming involved whatsoever! whoop whoop! Almost feels like cheating haha. I think I might chop a bit off the length, but I want to wear it with boots first, see how I feel about the length then. I plan on making a topversion next, I think that’ll be cute on jeans!

Pattern: Mariella Dress

Follow me on Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Follow me on instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Come and join our fbgroup: Diskordia’s Curvy Sewing Discussion Group
Follow my blog and get an email every time I post by entering your email at the bottom right corner.

(this blogpost contains aff. links)

*************************************************************************************

Mariella Dress Rebecca Page
Het is al een tijdje geleden dat ik nog is een jurk testte, want nou ja ik heb er niet bepaald nodig, maar ik kon De Mariella Dress van Rebecca Page niet overslaan. Ik was best gefascineerd door de knoop vooraan. Ik heb ooit zoiets geprobeerd wanneer ik net begon en dat deed toen best pijn aan mijn brein haha. Dusse hoogtijd om over de knoop angst te geraken. Dit patroon is ontworpen voor stretchstoffen, ik gebruikte een lichte katoen tricot.

Mariella Dress Rebecca Page
De maten lopen van xxs tot 5xl. Ik koos de kortste mouwlengte. Er zijn er 2 om uit te kiezen. Ik maakte de langste rok, er zijn nog opties tot een topversie toe. Dit is de korste “frill”, er is nog een langere en je kan ze ook asymmetrisch combineren. Het is snel klaar eens je door hebt hoe die knoop werkt. Ik zou aanraden om het niet te overdenken en om te zien dat je ruimte hebt om je top uit te leggen zodat je goed ziet wat je aan het spelden bent.

Mariella Dress Rebecca Page
Het leukste aan deze jurk, je hoeft nergens te zomen! Whoop Whoop! Het lijkt wel vals spelen haha. Ik denk dat ik nog wat van de lengte af ga halen, maar ‘k wil het eerst is dragen met laarzen en dan zie ik dan wel wat ik ervan denk. Ik ga nog zeker een topversie maken, lijkt me leuk op een jeans!

Patroon: Mariella Dress

Volg mij op Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Volg mij op instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Ik heb ook een nederlandstalig fbgroepje voor alles omtrent pdfpatronen: Naaien met Pdfpatronen en een engelstalige groep rond mijn blog: Diskordia’s Curvy Sewing Discussion Group
Volg mijn blog door rechts onderaan je emailadres in te vullen en je krijgt een mailtje elke keer ik post.

(Deze blogpost bevat aff. links)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s