North Star for Men

North Star Love Notions
(nederlands onderaan)

I loooove sewing men’s sweaters, I dunno why exactly, but I so enjoy it. So I tested 2 this week. This one is The North Star by Love Notions . This one features a huge pocket on the front and a zipper. You can choose between a collar and a hood, I went for the collar cause I liked the look of that. It’s a relaxed fit so ideal for layering.

North Star Love Notions
I made a size S blended to M hips. The pattern ranges from XS to XXL. I used french terry and rib knit for the bands. This pattern works well with a load of fabrics! Fit is great and it’s not overly difficult. Whenever I do stripes or plaid I always seem to choose fairly impossible to match prints. With this fabric the stripes aren’t all the same size, which made it difficult, but I don’t think I did too bad.

North Star Love Notions
I really really like this pattern and I’ll be using this for years I’m sure. And hey now I’m out of fabric he likes for sweaters, so I’ll sadly have to buy more fabric…oh noes the horror haha. 😀

Pattern: The North Star 

Follow me on Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Follow me on instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Come and join our fbgroup: Diskordia’s Curvy Sewing Discussion Group
Follow my blog and get an email every time I post by entering your email at the bottom right corner.

(this blogpost contains aff. links)

*************************************************************************************

North Star Love Notions
Ik naai supergraag mannen sweaters, ik heb geen idee waarom, maar het is zo leuk! Dus ik testte er 2 deze week. Deze is De North Star van Love Notions . Er is een grote zak vooraan en een rits. Je kan kiezen tussen een kraag of een kap. Ik koos voor de kraag, omdat ik dat ook wel is een leuke look vind. De pasvorm is los, dus ideaal voor laagjes in de winter.

North Star Love Notions
Dit is een maat s buste, maat M heupen. Het patroon loopt van XS tot XXL. Ik gebruikte french terry en boordstof voor de boorden. Dit patroon valt leuk in heel veel soorten stoffen! De pasvorm is super en het is niet extreem moeilijk te maken. Nu wanneer ik strepen of ruiten gebruik, moet ik altijd een stof kiezen met een iets of wat ingewikkeld patroon, hier waren de strepen niet overal even breed, wat weer moeilijk was om het te laten uitkomen, maar ik deed het nog zo slecht niet.

North Star love Notions
Ik vind dit echt een heel leuk patroon en ga dit wss. nog jarenlang gebruiken. En hey nu is al mijn stof op die mijn man leuk vond voor sweaters, dus nu moet ik nieuwe kopen zeg, boehoe wat een drama…haha :D.

Patroon: De North Star 

Volg mij op Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Volg mij op instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Ik heb ook een nederlandstalig fbgroepje voor alles omtrent pdfpatronen: Naaien met Pdfpatronen en een engelstalige groep rond mijn blog: Diskordia’s Curvy Sewing Discussion Group
Volg mijn blog door rechts onderaan je emailadres in te vullen en je krijgt een mailtje elke keer ik post.

(Deze blogpost bevat aff. links)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s