Jenny Cross Front Tunic

Jenny Cross Front Tunic 5oo4
(nederlands onderaan)

Last up in the cross front type thingies, The Jenny Cross Front Tunic by 5oo4. A semi fitted dolman style cross front thingy :D. If you feel the cleavage is a bit too much, there’s a modesty tank top included too! I made this one out of dbp, which actually I don’t prefer for this, dbp tends to cling, so the cross over pieces cling a bit on each other.  Maybe it’s just me as a european not being used to dbp tho. 😀

5oo4 jenny cross front tunic
A fba pattern piece is included for those who need it, which is always very nice! I made a size xl fba blended to a 2xl waist and hips. Sizing runs from xxs to 5xl. you can choose between long and short sleeves and a straight hem in the back or a curved one. I went for long sleeves and the curved hem.

5oo4 jenny cross front tunic
The instructions are clear and it’s not too difficult. I’d say advanced beginner. The dolman isn’t too pronounced , it’s more of a dropped shoulder, I really like that. I’m  going to make another one in a different fabric for sure! 🙂

Pattern: Jenny Cross Front Tunic

Follow me on Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Follow me on instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Come and join our fbgroup: Diskordia’s Curvy Sewing Discussion Group
Follow my blog and get an email every time I post by entering your email at the bottom right corner.

(this blogpost contains aff. links)

*************************************************************************************
5oo4 jenny cross front tunic
Als laatste in de kruisende voorpand toestanden, De Jenny Cross Front Tunic van 5oo4. Een redelijk aansluitende dolman kruisend voorpand ding. Als je de decoltee wat te ver vindt, bij het patroon zit een tanktop om eronder aan te doen. Dus 2 in 1 ;). Ik maakte deze uit dbp en ik moet zeggen dat ik dat niet ideaal vind. Dbp heeft de neiging wat aan elkaar te gaan hangen, dus de kruisende panden willen wat aan elkaar hangen. Misschien is het gewoon ook omdat ik als europeaan de stof niet zo gewoon ben :D.

5oo4 jenny cross front tunic size large xlfba -2xl 5 (groot)
Een fba patroondeel is inclusief voor degenen die het nodig hebben, wat altijd een pluspunt is. Ik maakte XL fba geblend naar een 2xl taille en heupen. Maten lopen van xxs tot 5xl. Je kan kiezen tussen lange en korte mouwen en een rechte of gebogen zoom achteraan. Ik koos de lange mouwen en de gebogen zoom.

5oo4 jenny cross front tunic
De instructies zijn duidelijk en het is niet al te moeilijk. Ik zou zeggen gevorderde beginner. De dolman is ook niet overdreven, ‘t is eerder een verlaagde schouder wat ik leuk vind. Ik ga zeker nog is een andere maken in een andere stof! 🙂

Patroon: Jenny Cross Front Tunic

Volg mij op Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Volg mij op instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Ik heb ook een nederlandstalig fbgroepje voor alles omtrent pdfpatronen: Naaien met Pdfpatronen en een engelstalige groep rond mijn blog: Diskordia’s Curvy Sewing Discussion Group
Volg mijn blog door rechts onderaan je emailadres in te vullen en je krijgt een mailtje elke keer ik post.

(Deze blogpost bevat aff. links)

One thought on “Jenny Cross Front Tunic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s