Gather Together Sweater

gather together sweater ps&co
(nederlands onderaan)

Last week I won some fabric at Droomstoffen ! So fun! Except my hubbie didn’t believe I won it haha. Anyways I was testing this pattern en knew I needed to use this cotton jersey for it. It turned out exactly as it was in my head, no… better even! It’s the Gather Together Sweater by Petite Stitchery & Co. I really really adore it! It’s fun and casual and comfy.

gather together sweater ps&co
There’s 2 sleeve lengths, I chose the short sleeves. There’s also 3 lengths, I choose the middle tunic length. You can pick between a straight and curved hem in the back, you all know I chose the curved one haha. there’s also an option for a casing and elastic so it nips in at your waist. I made a size 1x, sizing runs from xs to 4x.

gather together sweater ps & co
You can wear it knotted, not knotted, open, closed and with different fabrics it can be a summer and winter item. I really really like it. The instructions are clear and the construction isn’t difficult, I’d say a beginner can tackle it. There’s also a girl’s version, so you can be cute together :).

Pattern ladies: Gather together Sweater ladies
Pattern Girls: Gather Together Sweater Girls
Pattern Bundle: Gather Together  Sweater Bundle

Follow me on Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Follow me on instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Come and join our fbgroup: Diskordia’s Curvy Sewing Discussion Group
Follow my blog and get an email every time I post by entering your email at the bottom right corner.

(this blogpost contains aff. links)

*************************************************************************************
gather together sweater ps&co
Vorige week won ik een stoffenpakket bij Droomstoffen ! Zo leuk! Behalve dan dat mijn man niet geloofde dat ik het niet gekocht had haha. In ieder geval, ik was op die moment dit patroon aan het testen en zag direct dat deze katoen tricot deze sweater moest worden. Het werd net zoals ik dacht in mijn hoofd, nee zelfs beter! Het is de Gather Together Sweater van Petite Stitchery & Co. Ik vind het echt heel erg leuk! Casual en heel comfy.

gather together sweater ps&co
Er zijn 2 mouwlengtes, ik koos de kortste. Er zijn 3 zoomlengtes, hier koos ik de tuniek lengte. Je kan ook kiezen tussen een rechte of een gebogen zoom. Wie mij wat kent, weet dat ik de  gebogen zoom nam haha. Er is ook een optie voor een tunnel en elastiek zodat het een beetje breekt in je taille. Ik maakte een 1x, maten lopen van xs tot 4x.

gather together sweater ps&co
Je kan het dragen met een knoop vooraan, zonder knoop, open, dicht en door verschillende stoffen te gebruiken kan het net zo goed een zomer als winter item zijn. Ik vind het echt super leuk. De instructie zijn duidelijk en het is niet heel moeilijk, ik zou denken dat het een beginner wel lukt. Er is ook een versie voor meisjes dus je kan samen mooi wezen :D.

Patroon Dames: Gather together Sweater Dames
Patroon meisjes: Gather Together Sweater Meisjes
Patroon Bundel: Gather Together  Sweater Bundel

Volg mij op Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Volg mij op instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Ik heb ook een nederlandstalig fbgroepje voor alles omtrent pdfpatronen: Naaien met Pdfpatronen en een engelstalige groep rond mijn blog: Diskordia’s Curvy Sewing Discussion Group
Volg mijn blog door rechts onderaan je emailadres in te vullen en je krijgt een mailtje elke keer ik post.

(Deze blogpost bevat aff. links)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s