Vivianne Sweater and Cardigan

halla vivianne
(nederlands onderaan)

Remember I won some fabric from Droomstoffen. This is one of them :). I don’t know exactly what it is, some kind of sweater type knit. I used it to test The Vivianne by Halla Patterns . A cute sweater/ cardigan with a fun pleating detail at the front shoulder, Of which I kinde forgot to take a close up picture cause it was freezing and raining when I took these pics :D. (yup hubbie was standing under an umbrella with the camera while I was standing underneath a roof thingy, the struggle is real)

halla vivianne
I had to remeasure myself cause the last few months have not been nice to me :p. So I made a size 22 bust, 26 waist and hips. (the sewing testing community is like the only place in fashion were designers are happy you gained weight and can test a bigger size hahaha.) Sizing runs from 00 to 30. I chose the longest length , normal waistband, long sleeve with normal cuffs, there’s many many more options to choose from tho, including a button pad in the front making it into a cardigan.

halla vivianne
I kinde messed up the V in the V-neck a bit. I’ll need to unpick that at a point. This is completely user error and I blame binging “love after lock up” (tlc is my sewing jam 😉 ) while sewing. It’s very comfy to wear, not difficult to construct, I bet a beginner can tackle this. Funny enough, the day after I finished this I was in a clothing store (I know wuut?) and I saw this exact sweater in this exact print haha. So I’d say it’s on trend haha.

Pattern: Vivianne Sweater and Cardigan (on sale atm! 🙂 )

Follow me on Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Follow me on instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Come and join our fbgroup: Diskordia’s Curvy Sewing Discussion Group
Follow my blog and get an email every time I post by entering your email at the bottom right corner.

(this blogpost contains aff. links)

*************************************************************************************
halla vivianne
Een tijdje terug won ik een stoffenpakket bij Droomstoffen. Dit is er eentje van. Ik weet eigenlijk niet exact wat het is, 1 of ander breisel :D. Ik gebruikte het om De Vivianne van Halla Patterns te testen. Een leuke sweater/cardigan met een leuk plooidetail vooraan de schouder. Waarvan ik ben vergeten foto’s nemen, omdat het vroos en regende wanneer ik de foto’s nam :D. (man stond met de camera onder een paraplu en ik onder een afdakje, the struggle is real)

halla vivianne
Ik moest mezelf weer opmeten, want de laatste maanden waren erm zwaar haha. Dus ik maakt uiteindelijk buste 22, taille 26. (de naai test gemeenschap is de enige plek in mode waar ontwerpers blij zijn dat je in een grotere maat belandt en je dus een grotere maat kan testen haha.) Maten lopen van 00 tot 30. Ik koos de langste lengte met de normale tailleband, lange mouwen en normale boorden aan de mouwen. Er zijn echter nog veel meer opties, inclusief een knopenpad om er een cardigan van te maken.

halla vivianne
Ik knoeide wat met de V in de V-nek. Die zal ik nog is los moeten maken op een punt. Dit is een gebruikersfout en ik steek het op “Love after lock up” kijken terwijl ik naaide (beetje tlc verslaafd). Het is super comy om te dragen en niet gek moeilijk om te maken. Volgens mij kan een beginner dit wel! Grappig genoeg kwam ik de dag nadat ik deze maakte in een kledingwinkel (ja echt :o) en ik zag daar deze sweater in deze print, dus ‘t is iig actueel haha.

Patroon: Vivianne Sweater en Cardigan (in sale momenteel! 🙂 )

Volg mij op Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Volg mij op instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Ik heb ook een nederlandstalig fbgroepje voor alles omtrent pdfpatronen: Naaien met Pdfpatronen en een engelstalige groep rond mijn blog: Diskordia’s Curvy Sewing Discussion Group
Volg mijn blog door rechts onderaan je emailadres in te vullen en je krijgt een mailtje elke keer ik post.

(Deze blogpost bevat aff. links)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s