Love Dolman

Love Dolman Petite Stitchery & Co
(nederlands onderaan)

The weather took a good turn here in Belgium and it feels like spring. Out with the sweaters and in with the cute tops! I tested this one for Petite Stitchery & Co . It’s the love Dolman . Oddly enough very flowy dolman tops are always a bit out of my comfortzone. I’m always scared I’ll end up even bigger. But to my own surprise I really really loved this! It’s so good to step out of you comfortzone once in a while!

Love Dolman Petite Stitchery & Co
Sizing runs from xs to 4xl. I made an xl. It was suggested by the designer to use your upper bust measurement, pretend it’s your full bust and determine size like that, since the seam is above your apex. So I did that and that was a good call, there’s plenty of room below in the gathered part for bellies. So no need to grade out either. I chose to make the short sleeve, there’s a long sleeve option too. I decided to go all out on the comfortzone thing and use the elastic hem and I like it! You can also band it.

Love Dolman Petite Stitchery & Co
My fabric is a polyester jersey, not sure what it is exactly haha. You want to use a flowy fabric or it’ll turn a bit boxy. Unless you like that ofc.! It’s so comfy, I will wear this a lot this spring! Would also be cute with a pencil skirt I think. There’s also a girls version!

10% of the proceeds of this pattern will go to charity!

Pattern ladies: love Dolman Ladies
Pattern Girls: Love Dolman Girls

Follow me on Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Follow me on instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Come and join our fbgroup: Diskordia’s Curvy Sewing Discussion Group
Follow my blog and get an email every time I post by entering your email at the bottom right corner.

(this blogpost contains aff. links)

*************************************************************************************
Love Dolman Petite Stitchery & Co
Ik heb helemaal een lentegevoel met dit weertje, een vroege lente is helemaal top. Dus de sweaters de kast in en de leuke tops kunnen weer in roulatie :D. Ik testte deze voor Petite Stitchery & Co . Het is de love Dolman . Gek genoeg zijn grote tops als deze helemaal buiten mijn comfortzone, ik ben altijd bang dat ik er nog erm curvier uitzie ;). Maar tot mijn verbazing, vind ik deze echt super leuk. Soms is het echt is goed om uit je comfortzone te stappen!

Love Dolman Petite Stitchery & Co
De maten lopen van xs tot 4xl. Ik maakt een xl. De ontwerpster gaf de suggestie om je “upper bust” maat te nemen en die te gebruiken als volle buste maat en zo je maat te kiezen, omdat de naad boven je apex ligt. Dat heb ik dus gedaan en dat was een goede zet. De top is onder die naad ruim genoeg voor buikjes 😉 . Je hoeft dus ook niet te blenden naar een andere taillemaat ofzo. Ik koos voor de korte mouwen, lange kan echter ook. Nu ik dan toch buiten mijn comfortzone op reis ben, heb ik dan ook de elastiek in de zoom gekozen en ook die vind ik leuk. Je kan ook afwerken met een band.

Love Dolman Petite Stitchery & Co
Mijn stof is een polyester tricot, geen idee wat het exact is haha. Je wil voor deze een stofje dat soepel valt of de top wordt nogal vierkant. Tenzij je dat natuurlijk net wil! Het is zo comfy, ik ga deze de komende lente vaak dragen! Ook leuk met een potloodrokje denk ik. Oh en er is ook een versie voor meisjes!

10% van de opbrengst van deze gaat naar een goed doel!

Patroon Dames: love Dolman Dames
Patroon Meisjes: Love Dolman Meisjes

Volg mij op Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Volg mij op instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Ik heb ook een nederlandstalig fbgroepje voor alles omtrent pdfpatronen: Naaien met Pdfpatronen en een engelstalige groep rond mijn blog: Diskordia’s Curvy Sewing Discussion Group
Volg mijn blog door rechts onderaan je emailadres in te vullen en je krijgt een mailtje elke keer ik post.

(Deze blogpost bevat aff. links)

 

4 thoughts on “Love Dolman

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s