Ivy Tee

Ivy Tee Sinclair Patterns
(nederlands onderaan)

It seems it’s turning into the summer of the rayon knits for me. This is The Ivy Tee by Sinclair Patterns . I used rayon knit cause it’s a rather relaxed fit and rayon just flows better then cotton. I made a size us18 bust, us20 waist and hips. Sizing runs from us0 to us22. Fit is spot on :).

Ivy Tee Sinclair Patterns
The top features a fun color block detail. I chose to do the sleeves the same as the bodice, you can also do them the same as the yokes. So many possibilities! The curved hem is longer in the back then in the front. I really like that hem. I chose the short sleeves, you can also do 3/4th and long sleeves. I’m planning a winter version with long sleeves in a nice sweater knit!

Ivy Tee Sinclair Patterns
The pleat in the back is a nice feature and gives your bottom some room 😉 . The instructions are clear and easy to follow. I’d say it’s totally beginner friendly! I also like how back details are now so much more useful with my shorter hair haha. So I’m all for back details now :D.

Pattern: The Ivy Tee

Follow me on Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Follow me on instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Come and join our fbgroup: Diskordia’s Curvy Sewing Discussion Group
Follow my blog and get an email every time I post by entering your email at the bottom right corner.

(this blogpost contains aff. links)

*************************************************************************************
Ivy Tee Sinclair Patterns
Het begint erop te lijken dat dit de zomer van de viscose tricot wordt voor mij. Dit is The Ivy Tee van Sinclair Patterns . Ik gebruikte viscose tricot omdat de pasvorm eerder los is en viscose valt gewoon mooier dan katoen. Ik maakte een us18buste, us20 taille en heupen. De maten lopen van us0 tot us22. De pasvorm is helemaal top.

Ivy Tee Sinclair Patterns
De top heeft een leuk color blocking detail. Ik koos ervoor om de mouwen in dezelfde kleur als het lijfje te doen, maar je zou het ook in dezelfde kleur van de bovenkant kunnen doen. Superveel opties! De gebogen zoom is langer achteraan dan vooraan. Ik vind die zoom tof. Ik koos de korte mouwen, maar je kan ook 3/4de en lange mouwen kiezen. Ik plan nog een winterversie met lange mouwen en een sweater stofje.

Ivy Tee Sinclair Patterns
De plooi achteraan is ook een leuk detail en geeft je achterwerk genoeg ruimte ;).  De instructies zijn duidelijk en makkelijk te volgen. Ik zou zeggen dat dit lukt voor een beginner. Het is nu ook zo leuk dat details achteraan effectief nuttig zijn met mijn kortere haar haha. Ik ben nu dus helemaal voor leuke achterkanten 😉 :D.

Patroon: The Ivy Tee

Volg mij op Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Volg mij op instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Ik heb ook een nederlandstalig fbgroepje voor alles omtrent pdfpatronen: Naaien met Pdfpatronen en een engelstalige groep rond mijn blog: Diskordia’s Curvy Sewing Discussion Group
Volg mijn blog door rechts onderaan je emailadres in te vullen en je krijgt een mailtje elke keer ik post.

(Deze blogpost bevat aff. links)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s