The Aviator Jumpsuit

Aviator Jumpsuit Wardrobe By My
(nederlands onderaan)

Yikes! It’s a jumpsuit in a woven! I admit it , I was scared to start this one. I’d not trust to many other designers other then Wardrobe By Me to make this from haha. This is the Aviator Jumpsuit. It features a whopping 6 pockets. One on each leg, 2 breast pockets and 2 inseam pockets. It’s a pocket frenzy! 

Aviator Jumpsuit Wardrobe By me
It has quite a few options, sleeved, sleeveless and long inseam or shorts. You can also chose between 2 neckline options, round or v-shaped. I went for long pants, sleeves and the round neckline. I also used all pockets, cause pockets! I had to shorten the legs by about 2 inch and the sleeves by about 2.5 inch. short legs, short arms, the struggle is real. I made a size 22 bust, 24 waist, 18 hips. The pattern runs from 0-24.

Aviator Jumpsuit Wardrobe By me
The fit is great. I think I could shorten the trunk a bit but I kind of like it as is. I’ll not lie to you this is not a quick sew, nor is it very easy, but the return you get is amazing! The instructions are very clear tho, so you’ll get a lot of help there. I used a viscose/linnen blend. The jumpsuit in this print has an 80’s vibe, which I rly love. I’ll wear this loads! 

Pattern: Aviator Jumpsuit (on sale till 07/03/20)

Follow me on Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Follow me on instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Come and join our fbgroup: Diskordia’s Curvy Sewing Discussion Group
Follow my blog and get an email every time I post by entering your email at the bottom right corner.

(this blogpost contains aff. links)

*************************************************************************************
Aviator Jumpsuit Wardrobe By Me
Yikes! Een jumpsuit in een niet stretchstof! Ik geef grif toe, ik was serieus bang om met deze te starten. Ik zou niet veel andere ontwerpers dan  Wardrobe By Me  vertrouwen om hieraan te beginnen haha. Dit is de Aviator Jumpsuit. Het heeft maar liefst 6 zakken! 1 op elk been, 2 borstzakken en 2 zakken in de zijnaad. Het is een zakken frenzy!

Aviator Jumpsuit
Het patroon heeft heel wat opties, met mouwen, zonder mouwen, lange broek, short, een ronde nek lijn of een v- nek lijn. Ik koos de lange broek, mouwen en ronde nek lijn en uiteraard…ALLE zakken, want zakken! Ik moest de broekspijpen inkorten met 5 cm en de mouwen met 6 cm. Korte armen en benen…the struggle is real. Ik maakte maat 22 buste, 24 taille, 18 benen. De maten lopen van 0 tot 24.

Aviator Jumpsuit Wardrobe By Me
The pasvorm is geweldig. Ik denk dat ik het lijfje nog een beetje zou kunnen inkorten een volgende keer, maar ik vind het eigenlijk gewoon leuk hoe het is nu. Ik zal niet liegen, dit is geen rap klaar project en heel makkelijk is het ook niet, maar je krijgt er dan wel iets cools voor terug! De instructies zijn heel duidelijk, dus je krijgt daar wel veel hulp. Ik gebruikte een viscose/linnen mix. De print van de jumpsuit maakt het een beetje neigen naar de jaren 80, maar dat vind ik net leuk. Ik ga dit zo veel dragen! 

Patroon: Aviator Jumpsuit (in sale tot 03/07/20)

Volg mij op Facebook : https://www.facebook.com/diskordiascurvysewing/
Volg mij op instagram: www.instagram.com/diskordiascurvysewing
Ik heb ook een nederlandstalig fbgroepje voor alles omtrent pdfpatronen: Naaien met Pdfpatronen en een engelstalige groep rond mijn blog: Diskordia’s Curvy Sewing Discussion Group
Volg mijn blog door rechts onderaan je emailadres in te vullen en je krijgt een mailtje elke keer ik post.

(Deze blogpost bevat aff. links)

2 thoughts on “The Aviator Jumpsuit

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s